DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Nem olyan rossz a Williams

Ahogyan az várható volt, Russell és Kubica messze lemaradva a mezőnytől, a sereghajtó pozícióban kullognak. A brit újonc szerint azonban jobb a helyzet, mint amit a köridők mutatnak.

A téli tesztek tapasztalata alapján nem is lehetett mást várni, minthogy a Williams-Mercedes a tavalyi évhez hasonlóan a legutolsó helyekre zuhan Ausztráliában. Ez valóban így is történt pénteken, ráadásul borzalmasan nagy hátránnyal került a George Russell – Robert Kubica duó a tizenkilencedik és huszadik helyre.

Az újonc Russell a délutáni edzésen legalább rutinosabb lengyel csapattársát (aki viszont úgy véli, olyan sokat hagyott ki, hogy olyan, mintha újra debütálnia kellene) maga mögé utasította, ám a 18. pozíciótól is 1,7 másodperc választotta el, úgy tűnik, az év első részében reménytelenül lassú lesz a felkészületlen Williams.

Russell azonban nem ennyire borúlátó, szerinte csomagjukban bőven rejlik még potenciál. „Nem éppen tökéletes a helyzet, de azt sem mondanám, hogy annyira rossznak érezném, mint amit a köridők mutatnak. Ha valaki azt mondta volna a hétvége előtt, hogy öt másodperc lemaradásunk lesz, azt gondoltam volna, hogy egy borzasztóan nehezen kezelhető autóval rendelkezünk” – nyilatkozta George Russell.

„Éppen csak megkaptuk a fejlesztéseinket, még jócskán szükséges a finomhangolás, de nem hiszem, hogy mérföldekre lennénk az optimálistól. Az persze egyértelmű, hogy a köridők tekintetében nem állunk éppen a legjobban, ahogy a tények is mutatják.”

A Williams festése szép, teljesítménye viszont egyelőre nagyon gyenge


„Jelenleg messze le vagyunk maradva a többiektől, de ezt előre tudtuk, hogy mire számíthatunk ezen a hétvégén és miről fog szólni a nyitófutamunk. Egyelőre innen kell építkeznünk. Tavaly az autó vezethetősége szörnyű volt, azzal szenvedtünk a legtöbbet, most azonban nem is olyan rosszul vezethető a Williams, a srácok kizárólag arra összpontosíthatnak, hogy több leszorítóerőt nyerjünk.”

„Valamennyit mindenképpen javulunk majd szombatig, de nagyon meg lennék döbbenve, ha nem a rajtrács utolsó sorát bérelnénk ki az időmérőn. Minden nehézség ellenére csodás élmény volt életem első nagydíjhétvégéjének első napja. Versenyképesek akarunk lenni és harcolni, de ebben a pillanatban még igen messze le vagyunk maradva, emiatt vegyesek az érzéseim.”

„Távolabbi célokat kell kitűznünk, ezt a hétvégét egyfajta tesztelésnek kell szánnunk, kipróbálgatni néhány újítást és fejleszteni az autót. Még három-négy tizedet találhatunk a megfelelő beállítással, de ha másfél másodperccel vagyunk bárki más mögött, akkor ez édeskevés lenne. Valószínűleg, az első néhány futamon ehhez hasonló lesz a helyzet, de az évad közepére-végére mindenképpen sokat szeretnénk javulni” – tekintett előre Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: