DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kubica: Másodszor debütálok

Bár valójában már 2006-ban bemutatkozott a Formula-1-ben a népszerű lengyel pilóta, súlyos ralibalesete után olyan sok évet hagyott ki, hogy a hétvégi Ausztrál Nagydíjat is debütálásnak érzi.

2010 óta alaposan megváltozott a Formula-1 és a mezőny is. Akkor futotta ugyanis (eddigi) utolsó versenyét a száguldó cirkuszban Robert Kubica, aki azonban óriási munkával és rengeteg nehézséget követően a körülményekhez képest felépült. Tavaly még csak tesztpilótai szerepkörben láthattuk, idén viszont teljes éves szerződést kapott a Williams egyik ülésére.

Bár az istálló egyáltalán nem tűnik felkészültnek az első versenyre, Kubica számára így is biztosan érzelemdús lesz az újabb bemutatkozás. „Érzelmes nagydíjnak nézek elébe. Ez lesz pályafutásom második debütálása, azok után, hogy ennyi éven át távol voltam a sportágtól. Utolsó versenyem még 2010-ben, Abu Dhabiban volt, így alig várom, hogy Ausztráliában újra megismerhessem az érzést” – nyilatkozta a jobb karját még mindig csak korlátozottan használni tudó Kubica a Crash.net szakoldalnak.

A Williams eddig nagyon gyenge, de Kubica így is várja Melbourne-t


„Remélem, élvezni tudom a hétvégét és nagyobb probléma nélkül, simán zajlik majd minden. Akkor kizárólag a vezetésre összpontosíthatok és felfedezhetem az új Formula-1-et. Egy dolog ugyanis Formula-1-es autót vezetni és egy teljesen másik dolog versenyezni vele.”

„Úgy vélem, az évek során a sportág felfogása megváltozott, rengeteg dolgot kell megismernem, de alig várom” – tekintett előre az egyszeres futamgyőztes lengyel, akinek újbóli bemutatkozását különös figyelem kíséri majd, nem csak saját szurkolói részéről. Balszerencse, hogy ezt nem egy versenyképes autóban teheti meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: