DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norrisnak több idő kellett volna

Bár a McLaren sportigazgatója szerint is kitűnő tehetségről van szó, ha több időt tölthetett volna pályán, jóval felkészültebben várhatná debütáló futamát Lando Norris. Hogy hol áll a csapat, kérdéses.

Alig egy hetet kell várnunk arra, hogy a Formula-1 mezőnye hivatalosan is megkezdje a hosszú 2019-es szezont. Több új arcot is köszönthetünk a mezőnyben, közülük az egyik legnagyobb reménység a McLaren kötelékében bemutatkozó (teszteken és szabadedzéseken már lehetőséget kapó) Lando Norris, aki még csak 19 esztendős.

Gil de Ferran szerint az ifjú brit kemény munkát végzett a téli szünetben, de ideálisabb lett volna, ha a Formula-2-es bajnokság tavalyi ezüstérmese többször is pályára gurulhatott volna tesztelni. Így sem panaszkodhat azonban a McLaren, a tavalyi évhez képest látványosan jobban alakult a felkészülés, többnyire elkerülték a technikai hibák az istállót.

„Tudatában vagyunk annak, hogy ez lesz Lando bemutatkozása élesben, erre külön hangsúlyt is fektetünk. Együtt járjuk be a megfelelő utat, megpróbáljuk a legtöbbet nyújtani, aztán meglátjuk, meddig jutunk” – nyilatkozta Gil de Ferran, a wokingi istálló sportigazgatója.

A McLaren az idei évet jobb előjelekkel várja, mint a tavalyit


„Úgy vélem, remek munkakapcsolat alakult ki a pilóták és a csapat között. Néha nehéz időket élünk át együtt, de megpróbáljuk ezeket a helyzeteket a lehető legjobban kezelni. Részben balszerencse, hogy nem tesztelhettünk többet, mert például Lando számára is hasznos lett volna, ha több napon át vezethette volna az autót.”

„A felkészülésünk jól sikerült, de kétségtelen, hogy a jövőben még lesznek nehezebb időszakaink. A tapasztalat nem jelenti rögtön azt, hogy valaki gyorsabbá is válik, ám teljesítményét sokkal inkább jellemzi, hogy sokkal egyenletesebb lesz és nem látunk időnként kiugró eredményeket, majd komoly visszaesést.”

„Nagy energiákat fektettünk abba, hogy megértsük, mik az erősségeink és mik a gyengéink, ami az új autót illeti, valamint ezek okáról is minél többet megtudjunk. Ez nem csak az autó tervezésére és teljesítményére igaz, hanem a szervezési szempontokat is figyelembe véve. Az új versenyautónk működését elég jól megértettük, ilyen téren igazán jó tesztidőszakot zártunk. Hogy elég jó munkát végeztünk-e? Nem tudom, arra még várnunk kell, hogy megláthassuk” – tette hozzá de Ferran.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: