DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari is megosztja a jövő heti tesztelést

Az olasz istálló is követi a riválisok által mutatott trendet és a második hét tesztnapjainak mindegyikén autóba ülteti mindkét pilótáját, így Vettelnek és Leclerc-nek is jelenése lesz mind a négy napon.

A Mercedesnél már évek óta láthatjuk ezt a fajta munkamegosztást, idén pedig a Renault is hasonlóan gondolkodott. Ezen a héten ugyan még nem, de a jövő héttől már a Scuderia is így tesz, nem két-két teljes napot ad pilótáinak, hanem a négyszeres világbajnok és a fiatal monacói is délelőtt-délután ritmusban váltja majd egymást naponta.

A kedden kezdődő újabb négynapos barcelonai teszt előtt a Ferrari istálló közleményt adott ki erről. „Sebastian Vettel és Charles Leclerc is vezetni fog a következő négynapos felkészülés mindegyik napján. A két Scuderia Ferrari Mission Winnow versenyző az SF90-es volánjához ül, váltogatva a délelőtti és délutáni műszakot.”

Most már a Ferrari is autóba ülteti mindkét pilótáját mind a négy tesztnapon


„Charles fog kezdeni. Leclerc kedden délelőtt gurul pályára Barcelonában, az egyórás ebédszünet során pedig a versenyautót átállítják Vettelre, aki délután szintén négy órán át lehet a pályán. Szerdán fordított helyzet lesz, Sebastian vezet délelőtt, Charles-é pedig a délután és ez a sorminta folytatódik egészen péntekig, tehát a 21 éves monacói viszi majd az utolsó etapot.”

Most nem egész három hét van hátra a szezonnyitó futamig, már csak 21 napot kell várni arra, hogy a huszonegy futamos világbajnokság elrajtoljon Melbourne-ben. A Ferrari az első heti tesztelés után a szakemberek szerint jó pozícióban van, de könnyen lehet, hogy a Mercedes szokás szerint megint csak altat. Lehet, hogy a napközbeni cserével a Scuderia teheti meg naponta a legtöbb kört is, amit jelenleg még a Mercedes birtokol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: