DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Szirotkin máris visszatérhet a Formula-1-be

Tavaly debütálhatott a száguldó cirkuszban Szergej Szirotkin, év végén azonban máris elhagyni kényszerült a sorozatot. Sajtóhírek szerint küszöbön áll egy szerződés a Renault-val, harmadik pilótaként.

Korábban nagy tehetségként tartották számon a még mindig meglehetősen fiatal orosz pilótát, de hosszú éveket kellett várnia, mire megkapta a lehetőséget a Formula-1-ben. Az éveken át a Renault kötelékébe tartozó Szirotkin végül a Williamsnél talált ülést (nem kis mértékben hatalmas szponzori hátterének köszönhetően) 2018-ra.

A bemutatkozás azonban nem sikerült jól, leginkább az egészen pocsékra sikeredett Williams FW41 miatt, az autó aerodinamikailag ugyanis csapnivaló volt, szinte egész évben a sereghajtók között kellett keresnünk a patinás istálló rutintalan pilótáit. Szirotkin az év végéig egyetlen pontocskát gyűjtött és ezzel teljesen utolsó lett a tabellán.

Úgy fest, a Renault-nak köszönhetően közel marad a tűzhöz Szergej Szirotkin


Az SMP nem vonult ki Szirotkin mögül, ám a Williamsnek sokkal kevesebbet fizetett volna az idei évre (a gyenge teljesítmény miatt), így az oroszt menesztették, helyére érkezett Robert Kubica. A GPToday.net szakportál azonban meg nem nevezett forrásokra hivatkozva úgy értesült, hogy nagyon közel áll ahhoz Szirotkin, hogy a Renault harmadik számú versenyzőjeként máris visszatérjen a Formula-1-be.

Szergej Szirotkin esetében egyelőre csak annyi biztos, hogy néhány WEC-futamon részt vesz (nem meglepetésre) az SMP Racing LMP1-es csapatának színeiben. Nemrég még úgy nyilatkozott, hogy ugyan szeretne visszatérni a száguldó cirkuszba, de az még biztosan nem most fog megtörténni. De mint tudhatjuk, a Formula-1-ben néha nagyon gyorsan változhatnak a dolgok.

Szirotkin már 2016-ban és 2017-ben szerepet vállalt a francia gyártónál fejlesztőpilótaként. A mostani értesülést egyelőre hivatalosan egyetlen fél sem erősítette meg, de nem is cáfolta. A Williams pedig nagyon fogadkozott erre az évre, de már most hivatalos, hogy a hétfői után a keddi tesztnapot is biztosan kihagyja az istálló. Valamit tudhatott az SMP.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: