DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Nem veszítünk sokat a késéssel

El nem készült autója miatt napokat késik az előszezoni tesztekről a Williams, ám a csapat újonc pilótája szerint ez nem olyan nagy probléma, elvégre nem versenyhétvégéről hiányoznak.

Súlyos hátrányba kerül riválisaihoz képest a Formula-1-es Williams alakulata, miután sorra kési le a saját maga által kitűzött határidőket – a csapat idei autója mai napig nem készült el, miközben a mezőny többi tagja rendületlenül rója a köröket a barcelonai teszthelyszínen. Az alakulat pár napja először csak az FW42-es bejáratását sztornózta, ám később az is hivatalossá vált, hogy a hétfőn kezdődő előszezoni teszt első napjáról is hiányozni fog, ma délután pedig az is kiderült, hogy minden valószínűség szerint leghamarabb szerdán csatlakozik a mezőnyhöz. George Russell szerint azonban nem olyan súlyos a helyzet, mint amilyennek tűnik.

williams-2018-garage



„Nem hajtunk pályára, de mindenki nagyon keményen dolgozik a helyzet megoldásán. Hogy őszinte legyek, ez szerintem nem fog minket túlzottan visszavetni. Egy dolog a téli tesztelés, és teljesen más az éles versenyzés” – kommentálta a helyzetet a csapat újonca.

A csapatfőnök Claire Williams a kialakult helyzethez csak annyit fűzött hozzá, hogy „extrém csalódást keltő”, de nincs mit tennie, elfogadja a történteket.

Ha a Williams nem ütemezi át a pilóták heti beosztását, az autó pedig szerdán valóban pályára hajt, akkor Robert Kubica lesz az egyedüli, aki nem veszít a további csúszással, Russell és Nicholas Latifi (a csapat tartalékpilótája) ugyanis kedden váltotta volna egymást az FW42-es volánja mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: