DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg jövője Ricciardótól függhet

Hiába tartják a kezdetektől fogva nagy tehetségnek Nico Hülkenberget, továbbra sem sikerült dobogóra állnia. Most a fejlesztett Renault-val próbálja elérni ezt, ám elvesztheti eddigi vezérszerepét.

Daniel Ricciardo személyében egy hétszeres futamgyőztest igazolt a gyári Renault, ez 2016-os visszatérésük óta első ízben fordult elő. 2017 óta tagja már az istállónak Nico Hülkenberg, aki nem is okozott csalódást eddig. Ugyan dobogóig még nem jutott a gárda, de a rutinos német stabil, jó teljesítménnyel jelentkezett és jobban szerepelt csapattársainál, Jolyon Palmernél, tavaly pedig Carlos Sainznál.

A vezérszerepről viszont valószínűleg le kell mondania, mivel eredményei meg sem közelítik a többszörös győztes Ricciardóét (igaz, a futamgyőzelmeket a jóval erősebb Red Bull-lal érte el az elmúlt öt évadban). Sőt, az ausztrállal történő összehasonlítás alapvetően meghatározhatja Hülkenberg jövőjét, az ő szerződése ugyanis az év végén lejár, Ricciardónak viszont kétéves kontraktusa van.

Ez az autó végre dobogóra juttatja Nico Hülkenberget?


„Sokkal valóságosabb összehasonlítást végezhetünk. Személy szerint nekem nagyon fontos lesz látnom, hol is állok a rangsorban. Az egész jövőmet meghatározhatja a sportágban. Az idei évi célok? Nagyon szeretnék egy olyan autót, aminek segítségével végre a dobogóra is felférek. Ezért dolgozunk keményen” – fogalmazott Nico Hülkenberg a Renault R.S.19-es bemutatóján.

„Idén több időt szenteltünk a tervezőkkel történő közös munkára, valószínűleg most fekszik majd a legjobban az autó nekem. Mélyebben is ülök a versenyautóban. Amikor mélyebben van a súlypont, kisebb a levegő által keltett turbulencia, csendesebb odalent az élet. Apróságnak tűnik, de az ilyen apróságokon múlhat a siker” – tette hozzá a tapasztalt német pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: