DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren bizalma az új Renault-motorban van

A francia gyártó nemrég arról nyilatkozott, hogy idén merőben új, sokkal jobb erőforrással álltak elő. A McLarennel is megosztották az adatokat, Wokingban ezért nagyon reményteljesen várják az évet.

Az elmúlt évtizedekben tökéletesen láthattuk, hogy egy Formula-1-es istálló kizárólag akkor lehet tartósan sikeres, ha jó erőforrás hajtja. A Red Bull is tudna erről mesélni, hiába rendelkeznek szinte minden évben az egyik (ha nem a) legjobb karosszériával, mégsem lehettek versenyben az összetett elsőségért, a Renault-erőforrás ugyanis gyengébbnek és megbízhatatlanabbnak bizonyult, mint a Ferrari és a Mercedes. Ezért is váltott tizenkét év után a Red Bull a Honda-motorra.

Most azonban a hírek szerint nagy dobásra számíthatunk a Renault-tól. A gyártó elmondta, hogy a fejlesztés tekintetében az eddigi legjobb téli időszakjukat tudhatják maguk mögött. A McLaren főnöke, Zak Brown pedig éppen a várhatóan nagy előrelépéssel jelentkező motor miatt is bizakodó 2019-et illetően a tavalyi, (újabb) csalódást keltő évad után.

A fejlesztett Renault-motor a McLarent is jóval előrébb repíti?


„A Renault elmondásai és velünk megosztott adatai alapján látjuk a részleteket, milyen mértékben sikerült előrébb lépniük. Ez pedig számunkra nagyon is ösztönző. Még mindig újnak számít az együttműködésünk, a Renault pedig egészen máshogy kommunikál, mint tavaly” – nyilatkozta Brown az Autosport című lapnak.

A McLaren sportigazgatója hasonlóan magabiztos. „A tavalyi év volt az első a Renault-val közösen, de ahogy huzamosabb ideig együtt dolgozunk, megértjük a másik fél munkáját, jobban belelátunk az apró részletekbe, emiatt pedig a kapcsolat is természetesen egyre fejlődik” – magyarázta Gil de Ferran.

„Tartósan kell együtt dolgozni ahhoz, hogy pontosan megértsük a gyenge pontjainkat és minél inkább fejlődhessünk” – tette hozzá az egykori kétszeres CART-bajnok. Egyébként a tavaly távozó Fernando Alonso neve is a kalapban van a lehetséges tartalékpilóták között, de erről egyelőre hivatalos közleményt nem adott ki a wokingi istálló.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: