DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso lehet a McLaren tartalékpilótája

Bár tavaly év végén elköszönt a száguldó cirkusztól, Fernando Alonso továbbra is szoros kapcsolatban áll a McLarennel. A wokingiakat szükség esetén ki is segítheti idén egy beugrással.

Direkt utalást ugyan nem hallottunk egyik féltől sem, hogy a kétszeres világbajnok egyértelműen visszatérne a Formula-1-be, a Motorsport.com számolgatásai szerint ha bármelyik pilóta helyett be kellene ugrani egy-egy versenyre, a McLaren mindenképpen fontolóra vehetné, hogy Alonso legyen az elsőszámú tartalék. Hasonló helyzetben lesz idén, mint Jenson Button 2017-ben és a brit egy verseny erejéig helyettessé is vált (éppen az Indy 500-on versenyző spanyol helyett).

A szakoldal arra alapozza feltevését, hogy Woking a Formula-2-ben versenyző Sergio Sette Camarát igazolta tartalékpilótának még 2018 végén, de a brazil nem rendelkezik elegendő szuperlicenc-ponttal ahhoz, hogy a legfelsőbb kategóriában hivatalosan is szerepet kaphasson. A McLaren juniorjának, Nyck de Vriesnek viszont megvan a megfelelő mennyiségű pontja, ám az istálló nem szán ilyen szerepet a hollandnak (eddig legalábbis még utalás sem történt ilyesmire).

Látjuk vajon Alonsót ebben az autóban?


Alonso viszont, távozása ellenére is kapcsolatban maradt a McLarennel, mivel a wokingiak versenyautójával áll majd rajthoz az indianapolisi 500 mérföldesen idén májusban. De ki lesz szükség esetén bevethető a Formula-1-ben? „Fernando még mindig a csapatunk része, leginkább az Indy 500-as projektben. Gil (de Ferran) a felelős a pilótakérdésben, több különböző tervünk is létezik arra az esetre, ha hirtelen szükségünk lenne beugró versenyzőre” – reagált Zak Brown, a McLaren első embere.

„Valószínűleg nem jelentünk be (újabb) tartalékpilótát, de számos lehetőségünk van ezen probléma megoldására, ha hirtelen lenne erre szükség” – tette hozzá az amerikai szakember. Bár korábban arról is szó volt, hogy a szezon előtti teszteken is részt vállal Fernando Alonso, legutóbb már úgy fogalmaztak, hogy elsődlegesen állandó versenyzőikkel, Carlos Sainzcal és Lando Norrisszal terveznek a teszteléseken, a későbbiekről pedig még nem döntöttek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: