DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappennek elsőre tetszett a Honda

A szerdai bemutató keretében Max Verstappen pályára is vitte az új Red Bull-Hondát és mosolyt csalt az arcára az, amit eddig tapasztalt a japán erőforrással. Egyelőre pozitívan látja a jövőt a holland.

Bár Adrian Newey legújabb rakétája, az RB15-ös szerdai bemutatóján Max Verstappen még óvatosan fogalmazott az esélyekkel és a teljesítménnyel kapcsolatban, hosszabb távon egyértelműen nagyon bíznak a projektben, hogy a Hondával közösen néhány éven belül újra a csúcsra érhetnek.

Pierre Gasly egyelőre csak nézőként vehetett részt a százkilométeres „forgatási napon”, Silverstone-ban. A Daniel Ricciardo távozásával vezérpilótává előlépő Max Verstappen viszont első ízben tapasztalhatta meg, milyen vezetni a japán erőforrással szerelt RB15-öst. Nem szeretné elbízni magát, de egyelőre felettébb elégedetten nyugtázta, amit tapasztalt.

Verstappen elsőre elégedetten beszélt a Honda-motorról is


„Az első napra tervezett kilométereket sikeresen teljesítettük az autóval. Az első etapomat követően igencsak mosolyogtam, nagyon boldog vagyok azzal, ahogy az autó viselkedett, plusz a motor tekintetében is igen pozitív érzéseim vannak. Ráadásul nagyon rendes emberekkel dolgozhatok együtt. Rettentő pozitív napon vagyunk túl, boldog vagyok” – ecsetelte véleményét Max Verstappen a közösségi médián keresztül.

Tizenkét évnyi közös munka után határozta el tavaly a Red Bull, hogy szakít az évek óta komoly lemaradást mutató Renault-val és az egyelőre kissé bizonytalan, de óriási potenciállal rendelkező Hondával szerződik, ezzel pedig fennállásuk során először gyári istállóvá váltak. Céljuk, hogy ismét a világbajnoki címért harcolhassanak, bár erre egyelőre nem idén számítanak, Verstappen szerint is idő kell, hogy a bikák újra a lista legelejére kerüljenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: