DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko nem akarná Vettelt és Verstappent

Külön-külön zseniális pilótának tartja mindkettőt, de semmiképpen nem szeretné őket egyszerre saját csapatában látni, mivel jó eséllyel felborulna a harmónia. Két ilyen egyéniséget nehéz kezelni.

Valószínűleg a Red Bull rajongói számára álomszerű forgatókönyv lenne, ha a Max Verstappen-Sebastian Vettel pilótapáros összeállhatna. Az istálló főtanácsadója azonban abszolút nem élvezné, ha ez a helyzet megvalósulna. Ő is látott már olyat, hogy két dudás egy csárdába került, de a szakember szerint ez a vezetés számára mindig is nehezen kezelhető helyzet.

Az energiaitalos istálló dicső múltja Vettelről szól, 2010 és 2013 között zsinórban négy egyéni és csapatvilágbajnoki címet szereztek közös erővel, ám 2016 óta Daniel Ricciardo mellett Max Verstappen szállította a győzelmeket, természetesen jóval kevesebbet, mivel az autó erőben jócskán elmarad a Mercedes-Ferrari párostól.

A Red Bull vezetése már korábban egyértelművé tette, hogy azt szeretnék, ha a fiatal holland megdöntené a négyszeres világbajnok német pilóta rekordját és a legfiatalabb világbajnokká válna. Erre még két éve maradt. A MotoGP-ben a Repsol-Honda nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis Marc Marquez mellé leigazolta a szintén többszörös világbajnok Jorge Lorenzót. Ketten együtt nyolc elsőséggel rendelkeznek csak a királykategóriában.

A Red Bull főtanácsadója nem élvezné, ha a Vettel-Verstappen párost kellene kezelnie


A Red Bull főtanácsadója szerint az ilyen párosítások nagyszerűek a rajongók számára, de a csapatfőnököknek ilyenkor nem leányálom az életük. „A kívülállók számára ez egy fantasztikusan jó dolog. Marquez és Lorenzo ugyanabban a csapatban. Az istálló vezetőjeként viszont biztosan nem élvezném” – idézi Markót a Motorsport-Total.com.

„Azzal nincs gond, ha jókora versengés van a felek között, a versenyzők egymást húzzák egyre feljebb, de ennek jövedelmezőnek kell lennie. Egyértelmű tény, hogy Vettel és a Red Bull még mindig kapcsolatban állnak, ezt Ausztriában a dobogón, eredményhirdetés közben is láthattuk. Sebastian egy doboz Red Bull-lal érkezett a ceremóniára, pedig semmilyen szerződése nincs velünk.”

Marko ugyanakkor nem minden esetben lát csak negatívumot két hatalmas kaliberű pilóta versengésében. Példaként említette a Prost-Senna párost a McLarennél, ahol óriási csatákat vívtak egymással, de amikor Prost távozott, Senna hiányolta őt. Ugyanakkor érdekességekkel szolgálhat a Ferrari jelenlegi duója, Charles Leclerc és Sebastian Vettel viaskodása is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: