DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ecclestone: Kubica világbajnok lehetne

A Formula-1 korábbi mindenható ura egészen biztos abban, ha nem történik a sajnálatos ralibaleset következtében elszenvedett súlyos sérülése, Robert Kubica kétségtelenül bajnok lenne.

Bernie Ecclestone arra számít, hogy a sérülés miatt nyolc év kihagyás után visszatérő lengyel veterán erősebb lesz, mint valaha. A brit üzletember szerint, amennyiben nem történt volna 2011 februárjában a komoly következményekkel járó ralibalesete, Kubica már a Formula-1 világbajnokává vált volna.

Bő két hónapja jelentette be a Williams istálló, hogy a harmincnégy éves lengyel állandó ülést kap a gárdánál, így hivatalosan is visszatérhet a mezőnybe azután, hogy az utóbbi egy évben tesztpilótai szerepkört töltött be Grove-ban. Ecclestone örül ennek a visszatérésnek.

Ecclestone szerint Kubicát nem fogja majd vissza a sérülés


„Ha Robertnek nem lett volna ez a sajnálatos balesete, mára már bajnok lenne. Szerintem erősebben tér majd vissza, mint korábban bármikor. Mentálisan erősebb és még inkább agresszív lesz, mint amilyen előtte volt. Csak pozitív dolgokat látok a jövőjében” – idézi a 88 éves Ecclestone-t a sport.pl.

Hogy Kubica korlátozott mozgású jobb karja lassítja-e őt és veszélyt jelent-e az ellenfelek számára a pályán? A brit nem így gondolja. „A fizikális felkészültségről másik példát is tudok mondani. Sok évvel ezelőtt vezettem egy csapatot és nálunk volt egy Archie Scott Brown nevű pilóta, akinek nem is volt jobb keze. Mégis rettentően gyors volt egy Robertnél sokkal rosszabb szituációban.”

„Rengeteg sikerben volt része velünk és azt hiszem, hogy Robertet sem fogja megállítani ez a sérülés” – tekintett előre Ecclestone. Alex Zanardi is sokat vár a vele hasonló cipőben járó Kubicától, úgy gondolja, a lengyel képességei legtöbb riválisáét felülmúlják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: