DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamiltonnak nagy riválisokkal csak édesebb a győzelem

Lewis Hamilton szorosabb csatát remél az első helyen, mert ez a rajongókat is sokkal inkább odaszögezné a képernyőkhöz. A megszokott vetélytársak mellett meglepetésekre is számít.

A Formula-1 izgalmaiból elég nagy szeletet vágott ki az a tény, amire a pilóták is két éve folyamatosan panaszkodnak, hogy az új autók aerodinamikai kialakítása miatt még az eddigieknél is nehezebb lett előzni. Bár így is akadtak szép akciók a 2018-as szezonban, az első helyekért sajnos kevés volt az igazi csata. Emiatt hozta az új szabályt az FIA a megváltoztatott első és oldalsó légterelőkről, amitől azt remélik, sokkal több előzést láthatunk, izgalmasabbá válik a versenyzés.

Ezzel együtt valószínűleg az autók vezetése is kissé nehezebb lesz, legalábbis a világbajnoki címvédő erre számít. „Remélem, a mérnökök sikeresen megoldják, hogy nagyjából a tavalyi versenyautónk teljesítményét hozhassuk idén is. Az új szabályok azt sugallják, hogy az autók idegesebben viselkednek majd, így nehezebb lesz őket vezetni” – nyilatkozta Lewis Hamilton az F1Only szakportálnak.

Hamilton legszívesebben hatalmas csaták árán lenne világbajnok


„Érdekes kihívásnak nézünk elébe, de 2014 óta mindig nyerünk, remélhetőleg ezekkel a fejlesztésekkel is sikerül ezt folytatni. A csapat úgyszintén nagyon akarja az újabb bajnoki címet, de tudjuk, hogy nem vár ránk könnyű szezon. A Ferrari már oda is ért a nyakunkra, a Red Bull és a Honda is fejlődni fog, de a Renault-hoz szerződő Daniel Ricciardóval is számolni kell.”

„Ez sok látványos eseményt ígér, mindenki tudja, hogy szeretjük a versenyzést, az erős riválisok pedig csak még édesebbé teszik a győzelmet. Remélem, számos győzelmet aratok 2019-ben és természetesen szeretném újra bezsebelni a világbajnoki címet is, de leginkább úgy lenne ezt jó megtenni, hogy ehhez izgalmas versenyeken át vezessen az út, ami a rajongóknak is csak előny lenne” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: