DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Renault szerint a Red Bull fél

A francia gyári istálló szerint a bikák azért nem engedték az év végén tesztelni Daniel Ricciardót új csapatával, mert félnek. Valós veszélynek tartják a Renault-t, így némi akadályt gördítettek eléjük.

A csapatot váltó pilóták közül szinte mindenki már új istállójánál vehetett részt az Abu Dhabiban rendezett év végi tesztelésen, kivéve Daniel Ricciardót. A korábban hosszú éveket az energiaitalos istálló(k)nál töltő ausztrál elhagyta a Red Bullt, nyáron hivatalosan is bejelentette, hogy a gyári Renault-nál folytatja pályafutását.

Bár egyáltalán nem haraggal váltak el a felek, Ricciardo mégsem kapta meg az engedélyt volt csapatától, hogy már Abu Dhabiban is a franciáknál tesztelhessen. Ez a tavalyi évet a negyedik helyen záró gárda szerint egyértelműen a félelem jele a Red Bull részéről, ami annak eredménye lehet, amiről korábban már a francia gyári istálló főnöke beszélt, miszerint a Honda egyáltalán nem olyan erős, mint kommunikálják, a japán gyártó manipulálja saját adatait.

Daniel Ricciardo nem tesztelhetett új csapatával az év végén


„Hátrány, hogy Daniel nem tesztelhetett velünk már tavaly. A pilótával való egyeztetés során mindig rájövünk újabb és újabb dolgokra. Sokat gyűrte a szimulátort, a mérnökökkel is jócskán elidőzött, de nehéz, ha magát az autót nem vezethette. Szerettük volna, ha Abu Dhabiban már volán mögé ülhetett volna, de sajnos nem valósulhatott meg” – nyilatkozta Marcin Budkowski, a Renault ügyvezető igazgatója.

„Csalódottak vagyunk, hogy nem kaphattunk tőle visszajelzéseket az előző évi versenyautóról, nagyon is hasznos lett volna számunkra. Nem lehet elmenni amellett, hogy az ilyen dolgok nem véletlenek. A rivális (Red Bull) fél tőlünk és a legkisebb segítséget sem akarta megadni, ami esetleg egy kis előnyt is jelentene nekünk.”

„Ricciardo többszörös futamgyőztes, olyan tapasztalatot hoz a gárdának, amivel eddig sosem rendelkeztünk. Élcsapatnál versenyzett éveken át, olyan fejlesztési irányokat és beállítási lehetőségeket adhat az autóval kapcsolatban, ami csak hasznunkra válhat” – tette hozzá Budkowski.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: