DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Renault: A Honda elrejti a valóságot

Nemcsak a pályán, de a pályán kívül is csatázik egymással a francia és a japán gyártó. A Red Bull eddigi motorszállítója szerint a Honda manipulálja az adatokat és elkendőzi valódi gyengeségét.

Bár a Red Bull Racing óriási reményekkel várja a japánokkal kezdődő szövetséget és azt sem tartja lehetetlennek, hogy már a jövő évben komolyan ott lehetnek a futamgyőzelmekért vívott harcban. A Renault évek óta nem tudott kézzelfogható fejlődést felmutatni, a Honda azonban láthatóan fejlődési pályára állt három évnyi szenvedést követően.

Ezzel azonban nem igazán ért egyet a Renault ügyvezető igazgatója. Szerinte a japánok jelenleg hamis látszatot keltenek saját magukról, valójában változatlanul a francia egység erősebb, a Honda csak felnagyítja eddigi javulását.

„A Honda még mindig 20 kilowattal mögöttünk jár. Tudom, miket mond folyamatosan a Red Bull, de rejtegetik a valódi tényeket és manipulálják az adatokat. Megértem a kommunikációs stratégiájukat, de egyelőre semmilyen tény nem támasztja alá” – nyilatkozta Cyril Abiteboul a Marca című lapnak.

Vajon jövőre a Red Bull-Honda, vagy a Renault lesz a jobb?


„Végül látni fogjuk, hogy a Honda 20 kilowattal gyengébb nálunk és azt, hogy valójában semmit nem mozdultak el jelenlegi pozíciójukból” – tette hozzá a francia szakember. A Red Bull főtanácsadója természetesen nem hagyta szó nélkül a korábbi partner odaszólását.

„Nincs szükség arra, hogy erről beszéljünk, jövőre meglátjuk, pontosan hol is járunk. Abiteboul úr továbbra is ringathatja magát saját álomvilágába, de a következő szezonban minden teljesen tiszta lesz végre” – reagált Dr Helmut Marko.

A szópárbaj már tökéletes, remélhetőleg jövőre a pályán is nagy csatákat vív majd a Renault és a Honda. A McLaren információi szerint a francia erőforrás jövőre sokkal jobb lehet, mint eddig bármikor és a Honda is rengeteg energiát fektet a fejlesztésekbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: