DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Marko kritizálta Max Verstappent

A Red Bullnál nem sűrűn fogalmaznak meg nyílt kritikát holland vezérpilótájukkal szemben, de a főtanácsadó egyértelműen állást foglalt a bakui incidenssel kapcsolatban, inkább Verstappen hibázott.

Bár az egyik érintett korábban már elmondta, hogy a bakui incidens után a csapat megtiltotta, hogy nyilvánosan egymást hibáztassák az ütközésért, valójában nyugodtan megbeszélték egymás között a pilóták, természetesen nem a nyilvánosság előtt. Akkor úgy fogalmaztak, hogy mindketten hibásak a balesetben.

Jó kilenc hónappal az eset után viszont Dr Helmut Marko most utólag véleményt nyilvánított és inkább a hollandot tette felelőssé a nullázás miatt, mivel már a gumija a végét járta, így mindenki számára az lett volna jobb, ha félrehúzódik és elengedi Daniel Ricciardót.

Marko kimondta, hogy Verstappen volt inkább a hibás


Ehelyett kőkemény csatározásba kezdtek, aminek a vége az lett, hogy a féktávon az utolsó pillanatban irányt váltó Verstappent hátulról felöklelte az ausztrál, így mindketten kiestek, pedig a verseny későbbi alakulását látva könnyen lehet, hogy futamgyőzelemtől fosztották meg az istállót.

„Verstappen elkerülhette volna a balesetet, Ricciardo túlságosan is gyors volt. Maxnek félre kellett volna húzódnia és részben a menekülőutat használva bekanyarodnia. Ehelyett viszont lett egy botrányunk” – ismertette véleményét a bikák főtanácsadója a Motorsport.com szakoldalon.

„Verstappen arról tájékoztatott minket, hogy az abroncsai kezdenek elkészülni. Hirtelen hét-nyolc tizedmásodperccel visszaestek a köridői. Ezután Max megkapta a jelzést, hogy jöjjön be kerékcserére, erre hirtelen két zöld szektort teljesített. De azok alapján, amit előtte mondott, a gumijai már nagyon a végét járhatták” – tette hozzá Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: