DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen hiába kopogtat a nagyoknál?

Bár a legtöbb szakértő szerint Max Verstappen tudása alapján a legnagyobb istállókhoz kerülhetne komoly győzelmi esélyekkel, az álomigazolás nem valósulhat meg Hamilton és Vettel mellett.

A korábban Formula-1-es istállóknál (Brabham, McLaren és Lotus) dolgozó, majd később a sportág szakértőjévé váló Tony Jardine is úgy gondolja, hogy a pokolian jó nyers sebességgel megáldott Max Verstappen és Lewis Hamilton duója egy igazi álompáros lehetne a Mercedesnél. Nem lát azonban reális esélyt arra, hogy ez meg is valósuljon.

Az elmúlt éveket Hamilton és a Mercedes uralta a Formula-1-ben, a 2016-os esztendőt kivéve, amikor orrhosszal befért elé a csapattárs, Nico Rosberg. 2014 óta ötből négyszer a brit ászt koronázták királlyá, saját vezetési tudása mellett nem kevés szerepe volt ebben a kitűnő Mercedeseknek, három éven keresztül senki nem ért a nyomukba sem. Az utóbbi két évben komoly kihívóvá vált a Ferrari, de a hajrában mindig elszúrták az olaszok és Sebastian Vettel.

A Red Bull azt reméli, hogy a Honda-motorra váltástól 2019-ben már nagyobb esélyeik lesznek a végső diadal megszerzésére, de a realitásokat figyelembe véve ez idén még nem igazán következhet be. Max Verstappen mindenesetre már korábban elhintette, hogy ha a japán márka is alulteljesítene, akkor bármikor ki tud lépni jelenlegi szerződéséből.

Hamilton megtorpedózná Verstappen leigazolását?


Tony Jardine szerint ebben az esetben a közönség egy Hamilton-Verstappen párost látna legszívesebben, ami hatalmas csatákat hozhatna. „Egy igazi álomcsapat lenne, nem igaz? A Mercedes biztosan szívesen belemenne, biztos vagyok abban, hogy Verstappen is szívesen menne a Mercedeshez, amennyiben változatlanul versenyképesek maradnak” – nyilatkozta a szakértő az Express Sport számára.

„De egyelőre úgy gondolom, hogy ez nem így lesz. Mindannyian úgy gondoltuk, hogy Daniel Ricciardo biztos befutó a Ferrarinál, de Vettelnek mindig is komoly befolyása volt arra, ki legyen a csapattársa és nem engedte maga mellé Ricciardót (jó eséllyel a vele nem túl jó viszonyban levő Verstappennel is ezt próbálná tenni). Valószínűleg, Lewis ugyanígy távol tartaná magától Verstappent” – utalt a csapaton belüli dominancia megőrzésére Jardine.

Vettelnek így is akadhatnak gondjai a feltörekvő fiatal Charles Leclerc-rel, aki ha lehetősége lesz, biztosan megpróbálja legyőzni nagynevű német csapattársát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: