DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Idén is sok rajtbüntetése lehet a Toro Rossónak

Bár a Honda-motor elméletileg jóval megbízhatóbb, a Red Bull fiókcsapata felkészült arra, hogy anyacsapatát segítve a rajtbüntetéseket is bevállalja a folyamatos motorfejlesztések kipróbálása miatt.

Már decemberben nyíltan kimondta a faenzaiak csapatfőnöke, hogy szívesen folytatják a kísérleti nyúl szerepét annak érdekében, hogy a Red Bull-Honda minél versenyképesebbé váljon. Ennek segítségével ugyanis az RB15-össel versenyeket nyerhetnek, sőt akár a világbajnoki címért is harcban lehetnek.

Ha az az ára, hogy már az év közepétől jönnek a rajtbüntetések, ám legyen. „Ha ez a stratégia nagyobb mértékben segíti a Red Bullt abban, hogy futamokat és világbajnokságot nyerjen, természetesen szívesen állunk elébe, ez alapvető filozófiánk része” – nyilatkozta Franz Tost a Motorsport.com szakoldalnak.

A Toro Rosso idén is vállalja az esetleges rajtbüntetéseket a nagyobb fejlődés érdekében


„Nem szükséges ezt külön elemeznünk, boldog vagyok emiatt, mivel ezzel párhuzamosan a mi teljesítményünk is ugyanúgy fejlődni fog. Kétségtelen, hogy mi is profitálunk ezzel az együttműködéssel. Az évnek ebben a szakaszában minden csapat csak reménykedni tud abban, hogy új versenyautója jobban működik és fejlődést mutat fel.”

„Nálunk ugyanez a helyzet, ezért mindig azt mondom, szeretném látni, hogyan teljesítünk a pályán. Végső soron ugyanis mindig az a leginkább döntő, hogy milyen köridőket vagyunk képesek elérni” – tekintett előre a Toro Rosso csapatfőnöke. További segítség lehet a bikák számára, hogy a Honda zsinórban harmadik évben használja ugyanazt a motorkoncepciót és nem tervezi teljes mértékben újjá az erőforrást, megnövelve ezzel a megbízhatatlansági faktort.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: