DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Russell: Támad az új generáció

A Formula-2-es bajnokság három tavalyi élmenője is lehetőséget kap idén a száguldó cirkuszban. George Russell szerint ez az új generáció tehetségét mutatja, jó, ha komolyan veszik a sorozatot.

Lando Norris érkezését már hónapokkal ezelőtt tudni lehetett, a McLaren ugyanis teljes átalakuláson megy keresztül. Fernando Alonso nem kívánta meghosszabbítani szenvedéseit a tavalyi év második felében rettentően alulteljesítő wokingi istállónál, a csapat pedig nem tartott igényt a tőle jelentősen elmaradó Stoffel Vandoorne szolgálataira.

Carlos Sainz mellett pedig a Formula-2 egyik tehetségét, a McLaren tesztpilótájaként már a gárdánál tevékenykedő Lando Norris kapott szerződést. A Williams valamivel később jelentette be, hogy George Russellt igazolta le, aki az F2-es bajnoki címmel büszkélkedhet.

Utolsóként érkezett a mezőnybe Alexander Albon, aki a Toro Rossóhoz szerződött. Most először történik meg, hogy a Formula-2-es bajnokság első három helyezettjének mindegyike rögtön lehetőséget kap a Formula-1-ben. Az első helyezett úgy gondolja, ez a juniorszéria erejét mutatja.

Közülük ketten már idén ott lesznek a Formula-1-ben, valamint Alexander Albon is


„Úgy gondolom, a Formula-1-es csapatok csak mostanában kezdik érzékelni, milyen szintű versenyzés folyik a juniorszériákban. Véleményem szerint nagyon szerencsések vagyunk, különösen Lando és én, hogy folyamatosan nagy F1-es istállók közelében lehetünk már évek óta és ebből rengeteget tanulhattunk” – nyilatkozta George Russell a Racer.com szakoldalon.

„Ahogy az ember egyre csak gyűjti a tapasztalatot, úgy válik egyre gyorsabbá. Szerintem a pilóták jelenlegi, új generációja nagyon nagyon jó felhozatal. Alexander Albon érkezésének is örülök, kiváló versenyző. Jócskán voltak nehézségei junior pályafutása kezdetén, de nincs kétség afelől, hogy remekül vezet és megérdemli a lehetőséget.”

Jöhetnek a Leclerc, Norris, Albon elleni csaták a legfelsőbb kategóriában. „Amikor egy pilóta a Formula-1-be szeretne eljutni, nem számít arra, hogy ugyanazok ellen a srácok ellen kell nagy harcokat vívnia majd, akikkel már hosszú évek óta csatázik. Úgy vélem, hat vagy hét jelenlegi F1-es pilóta ellen versenyeztem már az elmúlt esztendőkben, ez a gárda kifejezetten tehetséges és rendkívül gyors. Szerintem jó esély van rá, hogy a következő jó néhány évben mindannyian itt ragadjunk” – tekintett előre George Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: