DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff: Nem veszek motort Hamiltonnak karácsonyra

A Mercedes csapatfőnökét teljes meglepetésként érte Lewis Hamilton Superbike-tesztje a hónap elején. Bár a brit még egy kisebb balesetet is szenvedett, utólag már jót nevetnek a történeten.

Sokat beszélt már arról Toto Wolff, hogy szándékosan nem korlátozzák ötszörös világbajnok pilótájukat abban, mit tehet a szabadidejében, mivel éppen emiatt tudja megőrizni kitűnő formáját. Ha akar, nyugodtan járjon bulizni más hírességekkel, de ami december elsején történt, az még a csapatfőnököt is meglepte.

Wolff nem tudott arról, hogy Hamilton egy Yamaha R4-es nyergébe pattan december elsején, Jerezben, hogy kipróbálja és tesztelje a gépet Michael Van der Mark és Alex Lowes segítségével. Bár egy bukást is elszenvedett, sérülés nélkül megúszta a kalandot és rendkívül lelkes volt a motorozást követően. Toto Wolff kevésbé.

Wolff nem volt boldog, hogy Hamilton motorozni ment


A brit többször is elismerte a jerezi körözés után, hogy mindig is jobban szerette a két kereket, mint a négyet. „Amikor a hír elterjedt, megpróbáltam őt felhívni, de nem jártam sikerrel. Ezért felhívtam a három mérnök egyikét, aki éppen vele volt. „Hol vagytok?” „Őőő, hát egy versenypályán vagyunk.” „Akkor most mindhárman a motorozás felé fordultok?” „Igen, de már végeztünk is” – idézte fel az ominózus napot a Mercedes-főnök.

Van der Mark úgy érezte, a Formula-1 jelenlegi mezőnyének legeredményesebb pilótája eléggé vakmerően motorozott technikai előképzettség nélkül, már csak hét másodperccel maradt el körönként a profi versenyzőktől, amikor egy kisebb balesetet szenvedett, amit szerencsére ép bőrrel megúszott.

Ez nem igazán tetszett főnökének, de utólag már viccelődnek az egészen. „Mindannyian felszabadultan nevetünk már a dolgokon. De egyértelmű, hogy karácsonyra nem kap tőlem motort” – tette hozzá Toto Wolff, aki Hamiltonnal ellentétben a szezonzáró ünneplés során megsérült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: