DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az F1 élőben közvetíti a téli teszteket

A Formula-1 rajongói a téli tesztekre általában már alaposan kiéheznek a száguldó versenyautók látványára. Most hivatalos megerősítés érkezett, már a téli tesztekről is lesz közvetítés.

Évekkel ezelőtt egyszer már kísérleteztek hasonlóval a száguldó cirkuszban, 2013-ban. Közel hat évvel ezelőtt a Sky Sports sugározta élőben a szezon előtti tesztelést, a dolog szépséghibája az volt, hogy ezt kizárólag az Egyesült Királyságban és az Írországban élők élvezhették. 

A rajongók jó ideje kérlelik az erre illetékeseket, hogy valamilyen formában közvetítsék az évadot megelőző, pályán történő eseményeket. A Formula-1 piackutatási főnöke, Matt Roberts megerősítette, hogy az F1TV 2019-ben közvetíteni fogja a spanyolországi teszteket.

Zöld utat kapott a tesztelés élő, képes közvetítése


Azt viszont még nem döntötték el, hogy kizárólag a kiemelt „TV Pro tagok” számára lesz látható az adás, vagy az egyszerűbb elérhetőséggel rendelkező tagoknak is. A Liberty Media alaposan lazított a közösségi médiát érintő szabályokon, az elmúlt időszakban többször is láthattunk videóposztokat ezen a felületen a csapatok által. Az F1 korábbi ura, Bernie Ecclestone határozottan ellenezte és tiltotta ezeket.

Roberts egyébként éppen egy közösségi oldalon tette közzé tegnap, hogy biztosan lesz közvetítés a kéthetes tesztelésről. Eddig kevés csapatról tudni, mikor mutatják be jövő évi rakétájukat, ezek egyike a Ferrari, amely három nappal a tesztelés kezdete előtt rántja le a leplet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: