DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Megvan, hogy mikor mutatják be az új Ferrarit

Maurizio Arrivabene, a maranellóiak F1-es csapatfőnöke több dolgot is elárult a két hónap múlva bemutatásra kerülő 2019-es Ferrariról - igaz, a teljesítményről még korai beszélni.

Hivatalosan is bejelentette a Ferrari, hogy 2019. február 15-én mutatják majd be a jövő évi Formula-1-es autójukat, amely a 670-es kódnévre hallgat majd. Az információkat Maurizio Arrivabene, a maranellói istálló csapatfőnöke árulta el az Autosprint milánói díjátagó ceremóniáján, csütörtök este. Az autót így három nappal a barcelonai előszezoni teszt előtt vehetjük először szemügyre.

ferrari teszt



"A Mattia Binotto technikai igazgató által vezetett csoport már hónapok óta dolgozik a 2019-es autón. A motor már a tesztpadon van és vannak olyan elemei az autónak, amelyek már a gyártási fázisban vannak. Azok az alkatrészek, amelyek jobban felelősek a teljesítményét, az utolsó pillanatban fognak érkezni még akkor is, ha így feszültebb lesz az az időszak, ahogy egyre kevesebb időnk lesz majd. Február 15-én bemutatjuk az új Ferrarit és addigra mindennel el kell készülni" - mondta Arrivabene.

"Természetesen egyelőre még korai teljes képet alkotni az autóróról, természetesen szimulációink vannak és most is dolgozunk a szimulátorban, de az igazi teszt majd csak a pályán következik. Ez az, amikor szembenézünk önmagunkkal, összehasonlítjük a tél folyamán begyűjtött adatokat és főleg itt tudjuk a többiekhez mérni magunkat. A srácok keményen dolgoznak, de a teljesítményről még korai beszélni" - folytatta a csapatfőnök.

Ezzel a Ferrari az első csapat, amely elárulta, hogy mikor mutatja majd be a 2019-es autóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: