DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Arrivabene: Külső körülmények miatt vesztettünk

A Ferrari csapatfőnöke úgy véli, gyengélkedésük döntő többsége azért történt, mert a pályán kívül nem úgy zajlottak a dolgok, ahogy szerették volna. Ezekkel nem számolhattak előre.

A Scuderia kitűnően kezdte a 2018-as szezont, folyamatosan versenyképesnek tűntek, tartották a ritmust a Mercedesszel, sőt, többnyire inkább túlszárnyalták az Ezüst Nyilak teljesítményét. Melbourne-ben még inkább a szerencsének köszönhetően szerezték meg a győzelmet, Bahreinben viszont már saját erőből sikerült.

Az évad derekán azonban többször is hibát vétettek, egyrészt stratégiai baklövéseket a csapat részéről, valamint a vezérpilóta, Sebastian Vettel sem állt éppen a helyzet magaslatán és többször is vezetői hibát követett el. Maurizio Arrivabene azonban ezúttal nem ezeket emelte ki, hanem a számukra szerencsétlen, külső körülményeket.

A csapatfőnök szerint a külső körülmények ellenük dolgoztak


„Bahreinben a bokszutcában szenvedtünk balesetet, ami egyik szerelőnk, Cigarini súlyos sérüléséhez vezetett. Nyáron elnökünk, Sergio Marchionne hunyt el, az az ember, aki egyáltalán idehozott a Ferrarihoz. Óriási űrt hagyott maga mögött” – nyilatkozta a Ferrari csapatfőnöke a La Gazzetta Dello Sport című lapnak.

„Az austini verseny előtti estén az egyik mérnökünket vesztettük el. Rengeteg dolog történt a versenyzésen kívül, ami nem játszott éppen a kezünkre és amit nem mi irányítunk. Azt kívánom, hogy az eljövendő szezonban a szerencse sokkal inkább szegődjön mellénk” – tekintett előre Arrivabene.

A pilótafelállás évek óta először megváltozott, Kimi Raikkönen helyét a rendkívül fiatal Charles Leclerc vette át, aki sokak szerint azonnal versenyben lehet a világbajnoki címért is. Ezen kívül erősen tartja magát a híresztelés, hogy a csapatfőnök és a főmérnök között mély ellentétek hűzódnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: