DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Továbbra is forr a levegő Maranellóban

Bár néhány héttel ezelőtt a Ferrari csapatfőnöke kamuhíreknek nevezte, hogy Mattia Binottóval szinte kibékíthetetlen ellentét feszülne köztük, újabb és újabb részletekre derül fény, ami ezt alátámasztja.

A Mercedes legyőzéséhez tökéletes egységre lenne szüksége a vörösöknek, ám ez egyelőre úgy tűnik, csak vágyálom Maranellóban. A csapatfőnök és a főmérnök ugyanis jó ideje meglehetősen fagyos viszonyban vannak egymással és a legutóbbi sajtóértesüléseket most újabbak követték, ami nem tünteti fel túl jó színben az olaszoknál kialakult helyzetet.

Már a helyi média kéri John Elkann Ferrari-elnököt, hogy tegyen rendet az istállónál, különben 2019-ben is a biztos vereség vár a Scuderiára. Az olasz sajtó feltételezése szerint maga a főmérnök kért találkozót főnökeivel, hogy tisztázzák a hogyan továbbot. Binotto asztalán ugyanis számos más istálló ajánlata hever, kapós lett idén az olasz szakember, akinek a Ferrari a szupernek nevezett motorját köszönheti.

„Az Abu Dhabi Nagydíjat követően Binotto találkozót kért feletteseitől, hogy pontosan megtudja, hogyan folytatódik a munka a gárdánál” – magyarázta a Corriere della Sera két tudósítója, Daniele Sparisci és Giorgio Terruzzi.

Az olasz újságírók úgy értesültek, a főmérnök maradni szeretne a Ferrarinál, leginkább azért, mert befejezetlen ügye van még, vissza akarja hódítani a világbajnoki címet Maranello számára. „Pontosan tisztázni akarja a viszonyokat, pozíciójának és a békés munkavégzés védelmét kérte környezetében” – fogalmazott az olasz lap.

Binotto a hírek szerint maradni akar, de csak ha békés körülmények között dolgozhat


A Ferrari néhai elnökének nyári halála sokkolta a Ferrarit és utána kezdődtek meg látványosan a hatalmi harcok. A jelenlegi elnök, John Elkann viszont eddig nem sokat tett a kellemetlen ügy lezárása érdekében, a sajtó azt kéri Elkanntól, hogy vegye végre kézbe az irányítást és tegyen rendet.

„Váratlanul gyorsan örökölte meg a vállalatot és a csapatot, de az elmúlt hónapokban igen kevés dologhoz nyúlt hozzá, nyilvános szereplései is meglehetősen gyérek voltak. Most viszont szólítaná a kötelesség, hogy rendet és békét teremtsen, valamint újra erőssé tegye az istállót” – írja a Corriere della Sera.

Ezek után elég nehéz lenne elhinni, hogy valóban semmilyen ellentét nem feszül Binotto és Arrivabene között, de a csapat érdekében Olaszország reménykedhet, hogy valóban mindenki számára elfogadható kompromisszum születik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: