DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Szafnauer: Stroll olyan gyors, mint Ocon

A Force India felvásárlásával Racing Pointtá alakuló istálló tulajdonosának fia Lance Stroll, a jövő évi páros egyik tagja. A csapatfőnök szerint az ifjonc olyan gyors, mint Esteban Ocon. Valóban?

Sosem egyszerű úgy nyilatkozni egy versenyzőről a Formula-1-ben sem, ha a csapatfőnök éppen az istálló tulajdonosának fiáról beszél. Az egykori Force India, 2019-től Racing Point névre hallgató gárda Esteban Ocon kezét engedte el azért, hogy a Williamstől elmenekülő Lance Stroll számára helyet biztosítson.

Sergio Perez mellett tehát a húszéves kanadai versenyez majd a rózsaszínű istállónál. A közvélemény nem tartja sokra Strollt, annak ellenére, hogy már sikerült dobogóra állnia a száguldó cirkuszban. Otmar Szafnauer szerint azonban a szimulátornál lemérték az ifjú pilóta tudását és igen gyorsan képes volt azt a nívót hozni, amit a kiemelkedő tehetségnek tartott Esteban Ocon.

„Lance nagyon élvezte az autóban töltött időt. Azt mondta, hogy a versenyautó képes végrehajtani azt, amit ő szeretne megtenni, ez pedig nagyon jó. Meglehetősen elégedettek vagyunk Lance eddigi teljesítményével” – mondta el a Racing Point csapatfőnöke.

Oconnak nem lehetett maradása, Stroll érkezett a helyére


„Már a szimulátornál végzett munkája is kitűnő benyomást tett ránk. Rettentő gyorsan képes volt az a szintet hozni, amit Esteban (Ocon). Akkor még csak remélni tudtuk, hogy ugyanezt a tempót a pályán is viszontlátjuk majd tőle, de a pályára gurulva is sikerült neki ilyen jól teljesítenie.”

„Lance-ben remek lehetőségek vannak. Együtt dolgozunk vele, remélhetőleg a hiányzó láncszemeket is megtaníthatjuk neki, például, hogyan kezelje a gumikat, hogyan óvja és hogy menjen vele elképesztően gyorsan az etapok legvégén. Igyekszünk a kvalifikációs eredményeit is feljebb tornászni.”

„Ugyanakkor már most remek képességekkel rendelkezik, gyors és a rajtoknál, valamint az első körökben mindig kiváló felzárkózásokat mutat be, több pozíciót is javít. Alig várjuk, hogy vele dolgozzunk” – tekintett előre Szafnauer.

Kérdés, hogy a csapatfőnök nyilatkozata mögött valóban ilyen elvárások lakoznak, vagy inkább a kötelező optimizmust hallottuk a tulajdonos fiáról. A jövő évben már tisztulni fog a kép a kanadai valós tudásáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: