DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Elkelt az utolsó 2019-es ülés is

Már csak a Force Indiánál maradt egy – névleg – szabad hely: ezt töltötte be a várakozásoknak megfelelően Lance Stroll. A jövő évi 20 pilóta mindegyikét bejelentették már csapataik.

A Racing Point Force India hivatalosan eddig csak egy 2019-es versenyzővel rendelkezett Sergio Perez személyében, habár nyílt titoknak számított, hogy a mexikói helyét a Williamstől érkező Lance Stroll veszi át, aki Abu Dhabiban tesztelte is a VJM11-et. Az egyszeres dobogós helyezett úgyszólván családi vállalkozásban kap helyet: az istálló tulajdonosi körének vezetője édesapja, Lawrence Stroll. Ennek megfelelően a csapat közleménye „hosszú távú megállapodásként” említi a kanadai pilóta csatlakozását.

„Hihetetlenül izgalmas utazás kezdődik Formula-1-es karrieremben. Várom, hogy egy remek kultúrával rendelkező, sikeres csapattal dolgozhassak. Új kihívás, izgatottan ragadom meg az új lehetőséget!” – áll a Racing Point Force India közleményében Stroll rövid nyilatkozata.



„Izgalmas felállásunk lesz a fiatalság, tehetség és tapasztalat tökéletes keverékével” – nyilatkozta Otmar Szafnauer csapatfőnök. „Lance csupán 20 éves, és már két év Formula-1-es tapasztalattal rendelkezik, dobogón állt és első sorból indult már. Hatalmas potenciált látnunk Lance-ben, és hiszünk benne, hogy olyan környezetet hozhatunk létre, amelyben tündökölni tud. Csapatunk nagy sikert ért el a fiatal és tehetséges versenyzők gondozásában, izgatottan várjuk, hogy elkezdődjön utunk Lance-szel.”

Szafnauer megköszönte az elmúlt két szezont Esteban Oconnak, aki Stroll érkezése miatt kiszorul a csapatból. A francia ülés híján a Mercedes tartalékpilótája lesz 2019-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: