DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mercedes: Akár a Williams is megverhet jövőre minket!

Elég, ha a megint kicsit átalakuló szabályok sűrűjében megtlalál egy kiskaput, és beletalál egy olyan dologba, amire a többiek nem is gondoltak. A Mercedes a holtszezoni felkészülés során egyelőre minden csapattól tart.

A Mercedesnek 2018-hoz hasonlóan idén is csak a fél szezon során tudott komoly ellenfele lenni a Ferrari, nyártól megint félelmetes magabiztossággal húzta be mind Lewis Hamilton, mind maga a csapat az ötödik világbajnoki címet.

A csapat, illetve annak első embere, Toto Wolff mindig híres volt a már-már paranoiásan rettegő (vagy inkább nagyszerű politikai érzékre valló?) nyilatkozatairól, Wolff most arról beszélt, hogy attól fél, hogy jövőre, amikor megint kicsit átalakulnak az autók az előzéseket elősegítő aerodinamikai szabályváltozásoknak köszönhetően, valaki előtör a semmiből, ahogy azt annak idején tette például a Brawn GP.

„Azt gondolom, ilyenkor minden lehetséges” - utalt az átalakuló autókra Wolff az oroszországi FIA-gálán. „Akár egy hasonló sztori is megvalósulhat, mint mikor 2009-ben a Brawn kitalálta a dupla diffúzort. Mindig lehet olyan csapat, amely talál egy kiskaput, amire a többi nem gondol, ez pedig jelentheti a különbséget.”

totowolff



Mindenkit komolyan vesznek, függetlenül attól, mennyivel végeztek mögöttük. „Lehet, hogy a Ferrari tavaly második lett, a Williams pedig csak tizedik, de egy jól megépített autóval akár még ők is megverhetnek minket. Tisztelünk minden csapatot, mindegyikre vetélytársként tekintünk.”

Wolff szerint jövőre még keményebb dolguk lesz a címvédés felé vezető úton. „Minden évkezdéskor a nulláról indulunk, jövőre még keményebb lesz a küzdelem. Jól állunk, megint elérhetjük a célunkat, de a Ferrari, a Red Bull és az összes többi csapat is ránk vadászik majd.”

Wolff elmondta, volt némi problémájuk a 2019-es motor fejlesztésével, miután nem sikerült az erőforrásnak azt a teljesítményt produkálnia, amire számítottak. „Mivel minden csapat fejlődik, nekünk is túl kell lőnünk a céljainkkal. A Ferrarinak nagyon erős motorja volt idén, a Honda is rengeteget fejlődött, valamint a Red Bull is szinte minden év végi versenyen győzelmi esélyekkel gurult ki a pályára. Mi vezettük a listát most már évek óta, ahhoz, hogy elöl is maradjunk, nekünk is nagy lépéseket kell tennünk előre, hasonlóan a riválisokhoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: