DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso nélkül az F1? Mint a Real CR nélkül!

Flavio Briatore azon a véleményen van, hogy a Formula-1 rengeteget veszít azzal, hogy nem tudta maradásra bírni Fernando Alonsót. Kevés olyan sztár van ma az F1-ben, akit felismernének az utcán.

A kétszeres világbajnok spanyol versenyző idén szögre akasztotta F1-es bukósisakját, hogy jövőre olyan legendás versenyeken induljon, mint a Le Mans-i 24 órás, a Daytona 500 vagy az Indy 500, hogy végre megszerezhesse a tripla korona utolsó, számára hiányzó darabját.

2013-ban nyert utoljára versenyt a száguldó cirkuszban Alonso, és ez a hosszú sikertelenség vezetett oda, hogy Alonso már nem lelte akkora örömét a sportban, mint korábban. Flavio Briatore szerint azonban a Formula-1 meg fogja érezni az oviedói kiválóság hiányát.

„Az F1 Alonso nélkül olyan lesz, mint a Real Madrid Cristiano Ronaldo nélkül” – mondta a Motorlatnak az olasz menedzser, utalva arra, hogy a Real Madrid csak bukdácsol Cristiano Ronaldo távozása óta, jelenleg mindössze a Spanyol Bajnokság ötödik helyén áll a királyi gárda. „Ő egyike a kevés sztárnak, akiket ma felismernének az utcán. Ha valahol máshol futnánk bele ezekbe a srácokba, versenyzői overál és sisak nélkül, nem ismernénk fel közülük senki mást, csak Lewist, Vettelt és Raikkönent. Ennyi!”

Többet veszít Alonso távozásával az F1, mint maga a pilóta?


„Alonsónak szüksége van egy kis pihenésre. Három rendkívül frusztráló éven van túl, amelyet kifogástalanul elviselt. A McLaren teljesítménye nevetséges volt, de ő így is olyan pozíciókért harcolt, ami nem volt valós.”

Bár Alonso nem zárta ki, hogy valamikor visszatérne az F1-be, Briatore szerint ez csakis abban az esetben történhetne meg, ha egy megfelelő csapat kínálná fel az autóját a spanyolnak: „Csak két csapat van: a Mercedes és a Ferrari, nincs több alternatíva. A többi lehetőség csak arra jó, hogy valaki negyedik vagy ötödik legyen.”

„Úgy hiszem, hogy rendelkezik olyan tehetséggel, hogy ha kapna egy megfelelő autót, még mindig ő lehetne a legerősebb pilóta, Lewis mellett. Egy nap majd rájönnek a csapatok, hogy ha szeretnék megnyerni a konstruktőri világbajnoki címet, akkor két erős versenyzőre van szükségük. Meglátjuk, mi fog történni a következő időszakban” – zárta mondandóját Flavio Briatore.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: