DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Briatore: Alonso bajnok lett volna az idei Ferrarival

Ahogy azt mindenki tudja, Fernando Alonso a szezon végén távozik az F1-ből. Pedig ha akár csak a Ferrariban ült volna... Flavio Briatore szerint ebben az esetben sokra viszi a spanyol idén.

Fernando Alonso tulajdonképpeni menedszere, korábbi Renault-s csapatfőnöke, az őt az F1-be bejuttató, majd belőle világbajnokot csináló Flavio Briatore mindig markáns nyilatkozatokat tesz, ha kérdezik, és nincs ez másként azóta sem, hogy nincs annyira közel a tűzhöz az F1-et illetően.

Így tett most Alonso utolsó versenyének idején, a Marca spanyol sportnapilap kérdéseire válaszolva. Szerinte Alonso többet kihozott volna az idei Ferrariból. „A Ferrari nyerhetett volna idén, ha nem helyez akkora nyomást a versenyzőire, ami alatt még Hamilton-kaliberek is megroppannak. De biztos vagyok benne, hogy Fernandóval összejött volna a vb-cím.”

00116021_376



Alonsónak annak idején még a legjobb autó sem kellett a győzelemhez Briatore szerint. „2005-ben és 2006-ban is úgy tudott nyerni, hogy nem az övé volt a legjobb autó a mezőnyben. Jobbak tudtunk lenni a Ferrarinál és a McLarennél, pedig mindkettő erősebb volt. Ha másodikként vagy harmadikként kellett beérni, megcsináltuk, ez is azt mutatja, hogy a taktikának is tökéletesnek kell lennie. Ahogy azt idén a Mercedes is csinálta. A mostani F1-ben csak két autóban lehetsz világbajnok, biztos vagyok benne, hogy Fernando, aki még mindig az egyik legjobb, ott lett volna Hamilton szintjén a megfelelő autóval.”

Briatore szerint Alonso akár még vissza is térhet. „Most tart egy év szünetet, de hogy utána mit hoz a jövő, az tipikusan a meglátjuk kategóriája. Szüksége van a pihenésre, másoknak is volt már az elmúlt években, még Sennának is. Lesz egy olyan éve, ami után tiszta lappal indulhat, ugyanis az előző három évben a McLaren nevetséges teljesítményt nyújtott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: