DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Russellnek éppen a legyőzött Norris segített

George Russell a Formula-2-ben az elmúlt hétvégén bajnoki címet szerzett. Jövőre ő is és kategórián belüli riválisa, Lando Norris is bemutatkozhat a Formula-1-ben, igaz, egyelőre nem élcsapatoknál.

Kisgyerekkorukban alighanem mindkét ifjú titán arról álmodozott, hogy egyszer a McLaren vagy a Williams szerződtesse őket a száguldó cirkuszban. 2018 őszén ez meg is valósult az F2 két élmenőjével, de sajnos másfél évtizeddel ezelőtthöz képest a két gárda egyáltalán nem számít a mezőny legjobbjának, sőt, sajnos a sereghajtók között kell keresnünk.

Talán jövőre javulni fog a két nagynevű istálló helyzete, ebben reménykedik legalábbis a két brit tehetség. George Russellt a Williams-Mercedes szerződtette a 2019-es esztendőre, saját véleménye szerint leigazolásában pedig nagy szerepe lehetett annak, hogy korábban a McLaren is bízott fiatal tehetségében, amikor Stoffel Vandoorne helyére Lando Norrist nevezte a jövő évre, akit egyébként Russell az F2-es bajnokságban legyőzött.

A Williams bizalmat szavazott az újonc Russellnek


„Lando hivatalos bejelentése sokat segített nekem, hogy ülést szerezzek a Williamsnél. Mivel ha előtte végeztem a bajnokságban és a McLaren úgy gondolta, hogy már megérdemli a Formula-1-es ülést, ez rám kifejezetten jó fényt vetett” – nyilatkozta Russell, aki tapasztalt csapattársat kap jövőre, Robert Kubicát.

„Valószínűleg a Williamsre is nyomást gyakorolt a Formula-2-es bajnokság kimenetele, mivel azt mondhatták, George-dzsal kell folytatnunk, ez a fickó megnyerte az F2-t. Robert Kubica? Örülök az érkezésének, igazán nagyszerű pilóta” – tért ki jövő évi csapattársára a fiatal brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: