DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Az FE lassabb a Formula-Fordnál is

Bár tiszteli az elektromos sorozatot, Lewis Hamilton tervei szerint sosem szerződik a Formula-E-be, leginkább annak lassúsága miatt. A brit ereiben azonban benzin folyik, nem tud mást elképzelni.

Az ötszörös világbajnok komoly hangsúlyt helyez a környezetvédelemre, gondoljunk csak a nyári szünetben látott szemétszedési akciójára, amikor pihenése közben döntött úgy, hogy barátaival megtisztítanak egy görög szigetet a felhalmozott, hatalmas műanyagszeméttől. 

A Formula-E éppen a környezetvédelmet hivatott segíteni, ám Hamilton egyáltalán nem gondolkodik abban, hogy bármikor is odaszerződik. Pedig Felipe Massát már megszerezte a széria és Fernando Alonso is célkeresztjükben van.

„Nem egyszerű, mivel saját magammal kerülök ellentmondásba. A Formula-1-es autókból kibocsátott káros gázokkal szennyezzük a környezetet, tehát egyrészt ez aggodalmat okoz számomra. Másrészt viszont a versenyzés rajongója vagyok, benzin fut az ereimben és ez mindig is így marad” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

Hamilton lelkes környezetvédő, de a Formula-E nem igazán érdekli


„Soha nem leszek a elektromosság elkötelezett híve. Remélem, ameddig csak versenyzem, mindig üzemanyaggal megtöltött, V-motoros sorozatban tehetem, amelynek még hangja is van. Elismerem a Formula-E törekvéseit, nagyszerű kezdetnek tartom, jó látni, hogy olyan csúcsmárkák csatlakoztak, mint az Audi, a BMW, vagy a Mercedes. Ők erősen érdekeltek, mivel az utcai közlekedés is ebbe az irányba halad.”

„Nemsokára minden országban ugyanaz lesz a helyzet, fokozatosan megszabadulnak a hagyományos működésű autóktól és a hibridek felé fordulnak, komoly változás küszöbén állunk. De jelenleg még nemigen lehet összehasonlítani a Formula-E technológiáját a Formula-1-gyel. Látványosan lassabb az elektromos széria, még a Formula-Fordnál is lassabbak az autók, nagyon messze járnak még attól, hogy sebességben utolérjék az F1-et.”

„Tény, az interneten láttam az új versenyautóikat, nagyon királyul néznek ki, a legjobbakat kívánom nekik és azt, hogy lássam a folyamatos fejlődésüket” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: