Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 2. péntek

ElektromosAutó

EP: 60 kilométerenként elektromos töltőállomást

60 kilométerenként elektromos, 100 kilométerenként pedig hidrogén töltőállomások telepítésével kellene segíteni, hogy az Unió elérje az éghajlatsemlegességet, mondják a képviselők.

részletek

Európa egyre jobban felkészül az elektromos autózásra

Kína után négy európai ország, konkrétan Norvégia, Svédország, Németország és az Egyesült Királyság készült fel leginkább az elektromos autók elterjedésére – derül ki a világ 14 legnagyobb járműpiacát vizsgáló EY kutatásból.

részletek

Élre tör a Jeep a szabadidőjárművek villamosítása terén

A Jeep márka ismertette tisztán elektromos termékoffenzívájának következő fázisát, hogy a világ vezető zéró károsanyag-kibocsátású SUV gyártójává váljon.

részletek

Az autóvásárlók 60 százaléka elektromos járműben gondolkodik

Az elektromobilitás a nehéz gazdasági helyzet és a globálisan akadozó ellátási láncok ellenére is virágzik a Roland Berger friss elemzése szerint – olvasható a közleményükben.

részletek

Pályázat elektromos autóra

A motorizált helyváltoztatás egyik legnagyobb hatású változása zajlik éppen: környezetvédelmi és jogszabályi feltételek hatnak egy irányba, a belső égésű motorok pedig teret veszítenek. A felszabaduló helyre pedig akár állami segítséggel is be lehet jutni.

részletek

A Ford is kizárólag elektromos hajtású autókat értékesítene

27 vállalattal együtt a Ford Európa is aláírta azt az Európai Unióhoz címzett petíciót, aminek lényege, hogy 2035-től Európában minden új személyautó és haszonjármű nulla károsanyag-kibocsátású legyen, és amelyben kötelező jellegű célkitűzéseket kérnek a feltöltő infrastruktúrával kapcsolatban.

részletek

Jelentősen nőhet a kereslet az elektromos autók iránt

Vásárlói roham várható idén az elektromos járművek piacán – mutat rá az EY 13 országban összesen több mint 9000 fogyasztó bevonásával készült nemzetközi felmérése. Az e-mobilitás még gyorsabb elterjedését leginkább az alternatív töltőállomások hiánya gátolja, a Magyarországon elérhető adókedvezmények azonban zöld utat adhatnak a vállalati-fejlesztéseknek.

részletek

Jövőbe vezető örökség: a MINI Cooper SE Resolute Edition különkiadás

A tisztán elektromos meghajtású MINI különkiadása összetéveszthetetlen köntösbe csomagolja a vezetés hosszútávon fenntartható élményét.

részletek

Kevesebb mint 2,5 másodperc alatt gyorsul százra a Lexus LFA elektromos utóda

A Toyota prémiummárkája újabb részleteket árult el az évtized második felében érkező villámgyors szupersportautóról.

részletek

Miért nem a legjobb ötlet a maximális hatótávra törekedni?

A Toyota és Lexus kutatóközpontjának vezetője, Gill Pratt elmagyarázta, hogy miért kétélű fegyver az elektromos hatótáv megszállott növelése, és mindez hogyan okozhat kárt a tisztább klímának.

részletek

Íme a legnépszerűbb elektromos gépkocsik toplistái

A várakozásokat felülmúló mértékben, 41,53 százalékkal növekedett az új elektromos autók vásárlása tavaly. Ehhez minden bizonnyal az üzemanyagok drágulása és a hagyományos személygépkocsik áremelkedése is kellett, persze, a korábbi évekhez hasonlóan jól jött a vásárláshoz adott milliós állami támogatás is.

részletek

87 évesen váltott elektromos autóra egy férfi

Pedro García egész életében benzinmotoros autókkal járt, ám most bebizonyította, hogy sosincs túl későn a jövő befogadásához: a 87 éves férfi úgy döntött, hogy villanyautóra vált, és ehhez a tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E modellt választotta.

részletek