DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Hamiltont kiakasztotta a szeméttelep

Lewis Hamilton nyaralása közben órákon át takarította a szemetet egy görögországi barlangból. Nem fél összepiszkolni a kezét, ha a környezetvédelemről van szó és dühíti a sok műanyaghulladék.

A Magyar Nagydíjat követően a pilóták végre egy hosszabb nyári szünetre mehettek a júniusi és júliusi hajtás után. Így tett a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton is, ám szabadság ide vagy oda, a héten részt vett egy takarítási akcióban. Egy gyönyörű barlang egy részét korábban telepakolták műanyag szeméttel, ezt tüntették el néhány óra alatt.

Hamilton nem nézett félre, barátaival eltakarították a szemetet


Görögországban tölti szabadságát a Mercedes brit pilótája, Mykonos környékére utaztak barátaival. Ám egy körutazás során rábukkantak egy barlangra, ami törmelékkel, műanyag- és más hulladékkal volt teleszemetelve. Hamilton az Instagramon kikelt az emberek környezetszennyezése és különösen az eldobott műanyagszemét ellen.

„A világ egyik leggyönyörűbb részén járok, erre belebotlok egy ekkora szemétkupacba. Nem nézhettük tétlenül, valamit tennünk kellett. Szeretném, ha látnátok srácok, milyen hatása van a környezetre annak, hogy műanyagot vásároltok, majd eldobjátok. Végül itt kötnek ki, ez undorító” – hívta fel a figyelmet Hamilton.

A négyszeres világbajnok nehezen viseli a rengeteg műanyag szemetet

„Amit eldobtok, az mind a szerencsétlen tengerben végzi. Gondolkodjatok! Idejöttünk és ezt a területet teljesen beborítja a műanyag szemét. Mindannyiunknak tennie kell végre valamit, meg kell állítanunk, hogy azokat a profitéhes vállalatokat támogassuk, akik pénzüket azon az áron növelik, hogy bolygónkat tönkreteszik” – tette hozzá a brit ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: