DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Vettel még sokáig tervez a Formula-1-ben

Jó hír a Sebastian Vettel-rajongók számára, hogy a négyszeres világbajnok német pilóta még hosszú ideig a száguldó cirkuszban maradna. Távozása után sem szeretne végleg visszavonulni.

Harmincegy évesen már egyáltalán nem számít ifjú titánnak a jelenlegi mezőnyben Sebastian Vettel, aki tíz évvel ezelőtt nyerte első Formula-1-es versenyét a Toro Rosso színeiben és annak már nyolc éve, hogy első világbajnoki címét bezsebelte a Red Bull-lal. Egyelőre fel sem merül benne a visszavonulás gondolata, sokáig a száguldó cirkuszban maradna és utána sem szeretné szögre akasztani a bukósisakot.

Csapattársa, Kimi Raikkönen példája lebeg előtte, aki közel negyven évesen még mindig tökéletesen versenyképes. Alig két héttel ezelőtt szerzett futamgyőzelmet, öt és fél év szünet után, ami önmagában megsüvegelendő. A finn jégember pedig továbbra sem fordít hátat a sorozatnak, a következő két évben az Alfa Romeo-Sauber istállót erősíti majd. Vettel számára pedig új impulzus érkezik, a fiatal Charles Leclerc-rel kell megküzdenie csapaton belül.

Mihez kezd Sebastian Vettel, amikor már nem versenyez a Formula-1-ben? „Rengeteg dolog maradt még, amit szeretnék kipróbálni. Tele vagyok ötletekkel, ezek közül jó néhánynak semmi köze a Formula-1-hez, de egyelőre szeretném ezeket titokban tartani” – reagált a felvetésre Vettel a Motorsport-Total szakoldalon.

Vettel vajon negyvenedik évében is a Formula-1-ben lesz?


Vajon szívesen indulna a Le Mans-i 24 óráson, ahogy például Fernando Alonso és Jenson Button is tette? „Érdekes hely, nem csak idősebb, 40 feletti vetélytársak ellen kell versenyezni, hanem fiatal titánok is a mezőnyben vannak. Később el tudom képzelni, de egyelőre még nem.”

Kimi Raikkönen jövőre betölti a 40. életévét, de 2020 végéig szerződése van az Alfa Romeo Sauberrel. Vettel számára a negyven is még kilenc év múlva következik be. Nem zárja ki, hogy még akkor is a mezőnyben lesz, bár nem tartja valószínűnek.

„Az még közel tíz év múlva lesz, majdnem olyan hosszú idő, mint az eddigi teljes F1-es karrierem. Ha hirtelen kiszámolom, ez azt jelentené, hogy addigra több, mint négyszáz nagydíjrészvételem lenne. Nem tudom, akkor még a mezőnyben leszek-e. Soha ne mondd, hogy soha, de inkább azt valószínűsítem, hogy nem így lesz” – tette hozzá Vettel, akiről nemrég azt mondta Jackie Stewart, hogy már most sincs pályafutása csúcsán. Ugyanakkor láttunk már komoly feltámadásokat a Formula-1-ben, Vettel is megújulhat 2019-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: