DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Vettel segítené Leclerc-t a Ferrarinál

Charles Leclerc nagyon fiatalon kerül jövőre a Scuderiához, de nem fog kishitűen, második számú pilótaként megérkezni. Szíve szerint rögtön győzne is, ám Sebastian Vettel ezt nem így gondolja.

A négyszeres világbajnok német pilóta szeretne segíteni a Ferrarihoz érkező, tapasztalatlan kollégájának, ugyanakkor a pályán mindenképpen le akarja győzni a tehetséges monacói ifjoncot. Leclerc a Ferrari történetének második legfiatalabb pilótája lesz 2019-ben, helyet cserél a korelnök Kimi Raikkönennel, aki két évre kötelezte el magát az Alfa Romeo-Sauberhez.

Charles Leclerc a legkülönbözőbb pályákon is versenyképesnek tűnik idén, nyolcszor végzett eddig a legjobb tízben és összesen 27 egységet gyűjtött a folyamatosan javuló formát mutató Alfa Romeo-Sauberrel. Vettel többször is hangoztatta korábban, mennyire jó a viszonya csapaton belül Kimi Raikkönennel és hasonlót szeretne kialakítani Leclerc-rel is.

Jövőre már egy csapatban Leclerc és Vettel


„Biztosan más lesz a helyzet, mivel Charles nem Kimi és Kimi nem Charles. Ő nagyon fiatal, biztosan rengeteg gondolata van, együtt kell dolgozunk a csapat érdekében. Biztos vagyok abban, hogy le akar engem győzni, ahogy én pedig őt szeretném legyűrni. A szabályok világosak, ugyanaz lesz a helyzet, mint ami Kimivel most” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Motorsport szaklapnak.

„Kulcsfontosságú lesz, hogyan tudunk együtt dolgozni. Nagyon fiatal, én pedig a csapattársa leszek, azért vagyok itt, hogy segítsek neki. Nem vagyok az a típus, aki játszmákba bocsátkozik, úgy vélem, éppen emiatt jövünk ki annyira jól Kimivel, mivel ezen a téren nagyon hasonlóan gondolkodunk. Meglátjuk, mi lesz” – tekintett előre a német ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: