DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Leclerc rögtön győzne a Ferrarival

Charles Leclerc nem kis célokkal vág neki 2019-nek: rögtön a szezon elején nyerni akar az olaszokkal, ami azért érthető, ha egy élcsapatról van szó. A médiának mégsem tetszett a monacói kijelentése.

Kimi Raikkönen helyét veszi át Charles Leclerc a Ferrarinál, és méltó utódja szeretne lenni a finn világbajnoknak. A monacói versenyző már a Saubernél is kiválóan szerepel, és a maranellói alakulatnál sem akarja lejjebb adni, aminek hangot is adott.

„Azért megyek a Ferrarihoz, mert azonnal nyernék velük” – mondta Leclerc, amiért a média egyből elkezdte támadni: mégis hogyan mer ilyet kijelenteni, mikor még ott sincs a maranellóiaknál.

 leclerc-a-ferrarirol-2018



„Szeretném tisztázni, hogy nem tetszik néhány újság cikke, mert nem értették meg az álláspontomat, és arrogánsnak neveztek” – reagált a vádakra a monacói. „Versenyzőként azt hiszem világos, ha azt mondom, hogy nem azért igazolok a Ferrarihoz, hogy a negyedik helyet célozzam meg. Nem ezt akarom tenni, mindig a győzelemre gondolok.”

„Tudom, hogy ez nagyon ambiciózus cél, de csak így lehet a legjobb eredményt elérni. Nem hinném, hogy ez arrogancia lenne, csak megerősítem, hogy mindenáron jól akarok teljesíteni. Ezt inkább elhatározásnak nevezném” – zárta mondandóját Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: