DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hibátlan Honda, újabb pontszerzés az utolsó helyről

A Toro Rosso elégedetten távozhat Mexikóból is, a magaslati levegőben sem akadt gondja a Hondának, Pierre Gasly az utolsó kockából is pontot szerzett, a gumikezelés is rendben volt.

Bár az időmérő edzés után nem tűnt rózsásnak a faenzai istálló helyzete, a hétvégén korábban tapasztalt jó tempó ellenére csak a 14., illetve a 20. rajtkockát kaparintották meg, igaz, Gasly esetében a motor és a sebességváltó cseréje miatt száműzték a rajtrács végére. Ám ahogy Austinban Hartley, ezúttal csapattársa végzett a legjobb tízben a mezőny legvégéről indulva.

„Először is szeretnék gratulálni Lewisnak, hogy megnyerte újabb világbajnoki címét, nagyszerű teljesítményt nyújtott, ahogy elismerésem Max (Verstappen) számára is a győzelemért. Ami engem illet, nagyszerű érzés pontszerzőként végezni. A büntetésem miatt a huszadik helyről rugaszkodtam neki, így nehéz volt bekerülni a legjobb tízbe, de végül sikerrel vettük ezt az akadályt is” – nyilatkozta a leintés után Pierre Gasly.

A Toro Rosso-Honda Mexikóban is bizonyított


„Nagyon boldog vagyok, hogy pontot szereztem. Néhány nehéz versenyt követően ez nagyon jó érzés a csapat összes tagjának. Remekül éreztem magam az autóban, jókat csatázhattam és a stratégiánk is megfelelőnek bizonyult. Mindent kihoztunk, ami ebben a versenyben benne volt. Nem volt könnyű futam, a gumikezelés kulcsfontosságúnak bizonyult, így okosan kellett eldönteni, mikor nyomjuk neki, hogy megóvjuk az abroncsokat is. Reméljük, Brazíliában és Abu Dhabiban a rendes időmérős helyünkről indulhatunk, úgy nagyobb esélyünk lesz és talán visszavehetjük helyezésünket a Saubertől” – tette hozzá a fiatal francia.

A Honda az újabb hibátlanul teljesített hétvégének örül, pedig Mexikó előtt bizonytalanok voltak, hogy bírja majd az erőforrás. „Pierre igen értékes pontot szerzett, köszönhetően agresszív vezetésének, amivel az utolsóról a tizedik helyre jött fel. Az eredmény részben remek vezetésének, részben a csapat jó stratégiájának köszönhető. Ez a pálya komoly terhelésnek teszi ki a motort, de így is tökéletesen problémamentes hétvégén vagyunk túl, ami újabb pozitívum” – dicsérte az elvégzett munkát Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es technikai igazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: