DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Ocon: Leclerc már jövőre világbajnok lehet

A 2019-től már a Ferrarinál versenyző Charles Leclerc nem játszik majd alárendelt szerepet. Gyorsan alkalmazkodik és a világbajnoki címért fog küzdeni, legalábbis francia vetélytársa szerint.

Két tehetséges fiatal pilóta karrierje jövőre egészen más utat vesz. Charles Leclerc alig húszévesen debütálhatott ez év elején a Formula-1-ben, de teljesítménye annyira meggyőzőnek bizonyult, hogy jövőre már a Ferrarinál versenyezhet Kimi Raikkönen helyén. De vajon esélye lesz a tapasztalt Sebastian Vettellel szemben is?

Esteban Ocon szerint igen. Ocon számára viszont szinte elfogytak a lehetőségek 2019-re, vagy a Williams vagy semmi. Ugyanakkor egy olyan felvetést is olvashattunk a napokban, hogy a csalódást keltően teljesítő Valtteri Bottast válthatná a Mercedesnél már jövőre, de legkésőbb 2020-ban.

Az ifjú francia jóslásokba bocsátkozott a két, igen fiatalon topcsapathoz kerülő vetélytársával kapcsolatban, szerinte mind Leclerc, mind a Red Bull által szerződtetett honfitársa, Pierre Gasly kitűnően feltalálja majd magát új gárdájánál. A monacói akár a világbajnoki címet is elcsípheti.

„Charles (Leclerc) nem sok időt pazarol majd a beilleszkedésre, gyorsan túl lesz rajta, úgy vélem, már 2019-ben a világbajnoki cím egyik esélyese. Semmiképpen nem lepődnék meg ezen” – idézi Esteban Ocont az f1today.net szakportál.

Leclerc jövőre már éles versenyhelyzetben vezetheti győzelemre a Ferrarit


„Tisztában vagyok azzal, hogy óriási tehetség és a mezőny egyik leggyorsabb pilótája. Szerintem Charles és Pierre (Gasly) is folyamatosan győzelmekért és dobogós helyekért lesz harcban 2019-ben.”

„Hogy őszinte legyek, a korábbi években rengeteget harcoltunk egymás ellen, Charles, Pierre és én. Leginkább Charles és jómagam, mivel Pierre kicsit később kezdett gokartozni. Megnyertem a francia bajnokságot, majd érkezett Charles újoncként és ellene csatáztam a legjobbakat.”

„Elég jól ismerem őt, életünkben először 2005-ben a Mini Kartsban versenyeztünk együtt, úgy hét-nyolc évesek lehettünk. Egész pályafutásunk során egymás ellen küzdöttünk, az első pillanattól világosan látszott, hogy hatalmas tehetség. Ő az egyik leggyorsabb közöttünk, úgy vélem, ezt jövőre egészen biztosan meg is mutatja majd” – tekintett előre Ocon. Pierre Gasly pedig abban reménykedhet, hogy valóban olyan erős lesz a Red Bull-Honda páros, mint ahogy azt a főtanácsadó, Helmut Marko gondolja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: