DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Már jövőre jöhet a Bottas-Ocon helycsere?

Az egykori Formula-1-es pilóta szerint semmi meglepetés nem lenne abban, ha a Mercedes még a 2019-es szezon kezdete előtt menesztené a szerződéssel rendelkező Valtteri Bottast.

Lassan két éve versenyez a Force Indiánál a Mercedes támogatásával a Formula-1-be kerülő, igencsak tehetséges Esteban Ocon. Korábban a Manornál, később az indiai (azóta brit) istállónál is gyorsan felvette a tempót, idén pedig egyértelműen csapattársa, a jóval nagyobb rutinnal rendelkező Sergio Perez fölé nőtt teljesítményben.

A gárdánál azonban tulajdonosváltás történt, Lawrence Stroll pedig gyakorlatilag borítékolható, hogy saját fiát hozza Sergio Perez mellé, Ocon pedig ülés nélkül marad jövőre. Mivel a jobb helyek már elkeltek, a Williams maradt az egyetlen valós lehetőség a fiatal francia számára, ám kérdés, hogy az idei produkciót látva, nem lenne-e komoly visszalépés Ocon pályafutásában egy sereghajtó csapathoz igazolni.

Egyértelműen kinyilvánította a Mercedes, hogy hosszú távon számolnak Oconnal, talán már 2020-tól. Az egykor a Red Bullnál szolgáló holland F1-es pilóta, Robert Doornbos viszont úgy véli, annyira gyengén muzsikál Valtteri Bottas az idei szezon második felében, hogy nem lepődne meg, ha élő szerződése ellenére a világbajnok istálló elküldené a finnt. Szerinte a Hamiltonhoz képest tapasztalt hátránya folyamatos és látványos.

Kezdik újra megkérdőjelezni Bottas helyét a Mercedesnél


„Bottas óriási csalódást kelt az évad második felében. Talán már a Mercedes is elkezdett azon gondolkodni, hogy inkább Ocont kellene autójukba ültetni jövőre. Igen, Hamilton valóban kegyetlen, de Bottas minden versenyen körönként 3-4 tizedmásodperccel mögötte jár. Valószínűleg Ocon jobb lenne” – nyilatkozta Doornbos a Ziggosportnak.

„Még biztosan elég idő van ahhoz, hogy kivásárolják Bottast a szerződéséből, így egyáltalán nem lepne meg a dolog” – tette hozzá a holland. Ocon korábban elmondta már, hogy 2020-ra nagyon érdekes opciói hevernek az asztalon, a szakértők azt feltételezik, hogy Lewis Hamilton mellé érkezne a Mercedeshez.

Az érintett, Valtteri Bottas azonban nem jött lázba a teóriát hallva. „Ha én a saját magam, valamint a csapat által elvárt módon teljesítek, akkor minden rendben van” – zárta rövidre a menesztéséről szóló lehetőség hírét a tapasztalt finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: