DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso: Több itt az amatőr, mint a WEC-ben!

Fernando Alonso versenyét Lance Stroll rögtön a rajtnál tönkretette Austinban, miután oldalról megtorpedózta a kétszeres világbajnokot. A spanyol nem is kertelt verseny utáni nyilatkozatában.

Látványos volt, ahogy Fernando Alonso már rögtön az első kanyar után a falba állt, miután a rivális Lance Stroll egy jókora pályalevágás után oldalról eltrafálta őt. A McLaren szezon végén távozó spanyolja már a verseny hevében is rettenetesen indulatosan nyilatkozott, a dühe pedig nem sokat csillapodott eztán sem.

„Ideges nem vagyok, inkább csalódott” - kezdett bele indulatos értékelésébe Alonso a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „Itt vagyok az USÁ-ban kilenc napja, készülök a versenyre, erre 600 méterig jutok, mert kilöknek a pályáról. Ilyen ez, előfordul alkalmanként, ami igazán aggasztó, az az, hogy az FIA engedi ezt a fajta vezetést. Máshol is vezetek amatőrökkel egy mezőnyben, ott ez sohasem volt probléma.”

00118020_264



Itt annál inkább. „Több itt az amatőr egyébként, de lehet, hogy csak akkor fognak ez ellen tenni valamit, ha valami nagy baleset történik. Addig viszont marad az, hogy más sorozatokban próbálok meg szórakozni, ahol 34 autó ellen versenyzek, és még a 60 éves úrvezetők sem okoznak galibát.”

Alonso szerint nem a túlzott agresszióval van a baj. „A WEC-ben agresszívabbak a versenyzők, viszont tudják a határaikat, még a GTE-Amban is, ahol amatőrök versenyeznek. Senki nem megy bele a másikba, teljesen más a mentalitás. A WEC-ben is előfordul, hogy elmér valaki egy féktávot, de itt, például Spában, bowlingozni kezd a mezőny...”

Stroll egyébként Alonso kilökése után folytatni tudta a versenyt, de az incidensért kapott egy büntetést, ennek, valamint a sérült autónak köszönhetően is csak a tökutolsó, tizenhatodik helyen értékelték, kétkörös hátrányban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: