DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az olasz sajtó sem kíméli Vettelt

Igen élesen kritizálja az olasz média a Japán Nagydíjon újabb hibá(ka)t elkövető Sebastian Vettelt. De a szeretett nemzeti csapatnak is kijut a megjegyzésekből, amiért ennyit hibáznak.

A Német Nagydíj óta sorra láthatjuk a Scuderia és vezérpilótája, Sebastian Vettel ballépéseit, vagy az időmérőn, vagy a futamon mindig történik valami rendellenes. Azt pedig hosszú évek óta tudhatjuk, hogy az éles nyelvű olasz sajtó ezt nem tűri, Japánban ismét mind az istálló, mind a német pilóta rászolgált a kritikákra.

Alapvetően a szakemberek és a rajongók is érzik, hogy Suzukában Vettel az utolsó, még némileg valósnak nevezhető esélyét is eldobta azzal, hogy eredetileg is ötven pontos lemaradása jelentősen tovább nőtt. Már csak matematikai sansza maradt a németnek befogni a hetek óta szárnyaló Lewis Hamiltont, de a Ferrarinak sem áll jól a szénája, pláne, hogy Szingapúr óta a Mercedes tűnik erősebbnek.

Vettel és a Ferrari és kritikák kereszttüzében


„Szétesőben a Ferrari. A stratégák komoly hibákat vétenek, miközben a gyenge pilóta halmozza a hibákat. Van egy főnök, aki saját csapatát támadja, ezalatt a versenyautó teljesítménye egyre inkább visszaesik. Monzában ezt el sem tudtuk volna képzelni” – kritizálja az istállót és vezérpilótáját a La Gazzetta dello Sport.

„Talán balszerencsések is, de Sebastian Vettel semmit nem tesz jól, ez tény. A probléma a csapatban és a versenyzőben keresendő. Vettel mély krízisben van, újabb horror-hibát gyűjtött eddigi kollekciójához, semmissé téve ezzel fantasztikus rajtját. A négyszeres világbajnok immáron egyáltalán nem magabiztos” – fogalmaz a Corriere dello Sport.

„Lewis Hamilton Fangio rekordját fogja megdönteni, Vettel pedig egyszerűen elbukik. Vettel a legrosszabb pillanatokat választja a vereséghez, miközben a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene saját pilótáit és csapatát kritizálja” – mutatott rá a La Repubblica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: