DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel: A Mercedes direkt mellébeszélt

Sebastian Vettel nem örül annak, hogy a Ferrari ismét hátrányba került a Mercedeshez képest. Viszont úgy véli, a rivális korábban indokolatlanul panaszkodott saját autójára, felnagyítva a hátrányt.

Öt versennyel a vége előtt a Mercedes a konstruktőrök között, Lewis Hamilton pedig az egyéni világbajnokság pontversenyében vezet stabil (sok szakértő szerint a brit behozhatatlan) előnnyel a Ferrari és Sebastian Vettel előtt. Az évad közepén egyértelműen a Ferrarinál volt az előny, amit különböző okokból azonban a rutinos német nem tudott kihasználni.

Amikor a Scuderia diktálta a tempót, akkor a Mercedes szándékosan felnagyította a problémákat, látványosan panaszkodott saját autójára, legalábbis Sebastian Vettel szerint. Ugyanakkor úgy gondolja, ezek csak kommunikációs trükkök voltak, valójában a problémák könnyen orvosolhatók voltak, aminek eredményét versenyhétvégék óta látjuk, amióta az Ezüst Nyilak újra az élre kerültek.

A Ferrari kis előnyét szándékosan felnagyította a Mercedes?


„Szerintem mindig is szoros versenyben voltunk. Ugyanakkor úgy gondolom, a Mercedes remekül kommunikálta azt, hogy autójuk jóval gyengébb és alárendelt szerepet játszanak velünk szemben, de szerintem egyáltalán nem ez volt a helyzet” – idézi Sebastian Vettelt a gpfans.com szakoldal.

„Meglátjuk, hogy alakul. Erős autónk van, amiből még nem hoztuk ki a maximumot. Láttuk, hogy a korábbi versenyeken rendelkeztünk némi előnnyel az időmérő edzéseken, azt reméljük, a hátralevő hétvégéken hasonlóan sikerül kihozni a legjobbat a Ferrariból.”

„Sajnos látszik, hogy jelenleg hátrányban vagyunk a riválishoz képest. Nyilvánvalóan nem jó látni ezt a különbséget, de nincsenek kétségeink, hogy a mi autónkban is rejlenek még lehetőségek. Több, mint amit Oroszországban, vagy Franciaországban láthattunk. Biztos vagyok abban, hogy még tovább fejlődhetünk idén” – tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: