DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Coronel: A Renault nem akar segíteni a Red Bullnak

A korábbi holland versenyző meggyőződése, hogy a Red Bull jövőre jobban teljesít majd a Honda-motorokkal. A Renault pedig a jövő évi bejelentés óta nem könnyíti meg partnere dolgát.

Tom Coronel szerint a bikák számára remek lehetőség, hogy a jövő évtől gyári istállóvá válhatnak a japán gyártó segítségével. A hollandok legendája is úgy látja, a Renault erőforrása egyértelműen nem ér fel a Mercedes és a Ferrari egységeivel, ugyanakkor a Hondában rengeteg a potenciál, amit a Toro Rosso szövetségeseként idén már bizonyított.

„Száz százalékig meg vagyok győződve arról, hogy a Honda remekül fog teljesíteni a Red Bull oldalán. Soha nem adták fel. A McLaren mellett töltött éveik alatt a sok csalódás sem szegte kedvüket” – nyilatkozta Tom Coronel a Formula1 hivatalos weboldalán.

Évek óta rossz a Red Bull-Renault viszony, idén azonban különösen elmérgesedett


A holland ugyanakkor úgy gondolja, egyelőre még hajszálnyival a franciák tartanak előrébb, de valószínűleg ez már nem lesz sokáig így. „Szükségük van egy kis időre még, de nézzük meg, hol tart jelenleg a McLaren. Minden a Honda mellett szól, de jelenleg még nincsenek előrébb, mint a Renault.”

„A motorok adatai alapján idén a Renault tökéletesen összehasonlíthatta, hogy gyári istállójának karosszériája mire képes a Red Bull (általában) fantasztikusan összerakott autójához képest. Egyértelmű, hogy nem akarnak segíteni a Red Bullnak. Ugyanakkor a bikák hamarosan gyári csapattá válnak, a Honda pedig független partnerként minden erejével segíti majd az istállót” – tette hozzá Coronel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: