DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton teszi tönkre Bottast?

Lewis Hamilton olyan, mint Michael Schumacher vagy Mika Hakkinen fénykorában, képtelenség mellettük kitűnni, ha csúcsformában vannak. David Coulthard is átélte ezt, amit Valtteri Bottas.

Hosszú és relatíve eredményes pályafutás áll a 2008-ban visszavonult David Coulthard mögött, aki vezetett többek között a Williams, a McLaren-Mercedes és a Red Bull istállónál is. A McLaren topcsapat volt, mégsem lehetett a skótnak igazán esélye a világbajnoki címre a fantasztikus formában versenyző Mika Hakkinen mellett.

247 nagydíjából tizenhármat nyert meg, legjobb eredménye egy világbajnoki ezüstérem lett, miközben finn csapattársa 1998-ban és 1999-ben is megszerezte a bajnoki címet. Hakkinen gyakorlatilag (utolsó éve kivételével) mindvégig elhomályosította a skót versenyzőt.

Bottas képtelen kibontakozni a kiemelkedő Hamilton mellett


Ennyire sokat számítana, ha valaki egy körön rendkívüli teljesítményre képes? Coulthard szerint igen, az egészen kivételes pilótákat lehetetlen utolérni a kvalifikáción, ami meghatározó a mai Formula-1-ben. „Lewis (Hamilton) teljesítménye példátlanul jó az időmérőkön, pont úgy, ahogy annak idején Michael Schumacheré, vagy Mika Hakkinené.”

„A pályaelőny jelent szinte mindent, mivel ha egy versenyző az élen autózik, semmi sem lehetetlen. Sokkal egyenletesebb teljesítményt nyújtottak, mint én. Valtteri (Bottas) szintén remekül tud vezetni, de pechjére Lewis mellett versenyez, aki kivételesen jó pilóta. Ekkora tehetségek mellett azonban már nem elég szimplán jónak lenni” – tette hozzá Coulthard.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: