DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen nyugodt egy jó szerződéssel a zsebében

Az idei évben sok pilótának kellett idegeskednie jövő évi kontraktusa miatt. Nem tartozik közéjük Max Verstappen, aki felszabadultan tölti napjait, hiszen topcsapatnál rendelkezik többéves szerződéssel.

Három és fél esztendeje erősíti a Formula-1 mezőnyét a nagy tehetséggel megáldott holland versenyző, aki még mindig csak húszéves. 2015-ben a Toro Rosso gárdájánál debütált tizenhét évesen, bő egy évvel később máris az anyaistállónál kötött ki, amikor helyet cserélt Danyiil Kvjattal. Zsenge életkora ellenére már aránylag tapasztaltnak mondható, szerinte ez az egyik fő különbség három évvel ezelőtti énjéhez képest.

„Egyszerűen jóval több tapasztalattal rendelkezem most, mint néhány évvel ezelőtt. Jelenleg csak annyi a dolgom, hogy egy Formula-1-es autót vezessek, az egész világ ekörül forog, ez a legnagyobb különbség” – nyilatkozta a Motorsport.com szakoldalnak a Red Bull pilótája.

Max Verstappen Montreal óta magára talált, Ausztriában győzött is


„Ha az ember nincs topcsapatnál, mindig ott van rajta a plusz nyomás, hogy eredményeket kell felmutatnia. Szerintem, ha egy pilóta élcsapatnál versenyezhet és remek szerződéssel is rendelkezik, sokkal nyugodtabbá válik, ahogy én is. Másképp állunk hozzá a versenyhétvégékhez, bár természetesen továbbra is motiváltak vagyunk és mindent ki akarunk hozni az autóból” – tette hozzá Verstappen.

A Red Bullnál történt változások miatt jövőre a mezőny egyik legfiatalabb pilótája lehet a csapat vezére, annak ellenére, hogy még mindig az egyik legfiatalabb versenyző. Csapattársa, Pierre Gasly azonban még csak első teljes évét tölti a Toro Rossónál, az anyacsapatnál pedig nyilván sokat kell még tanulnia. Igaz, az eddigiek alapján a francia sem szenved hiányt tehetségben. Kíváncsian várhatjuk, mire mennek jövőre a Honda-motorral.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: