DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen alig várja a Honda-motort

A fiatal holland szerint Szingapúrban is világossá vált, hogy a Red Bull rendelkezik a legjobb karosszériával, ám a Renault miatt lassú az autó. Egyértelmű, hogy nagyon várja a japán erőforrást.

2015-ös visszatérése óta a Honda sem a McLaren, sem a Toro Rosso oldalán nem szerzett dobogós helyezést. Igaz, az elmúlt három év szenvedését követően a japánok végre megtalálták a fejlődés útját és egyre többször villantanak. A végsebesség mellett a megbízhatóság is sokat javult, de még így is rengeteg munka áll a jövő évtől kezdődő Red Bull-Honda szövetség előtt.

Pontosan tudja ezt Max Verstappen is, aki felkészült arra, hogy 2019-ben még nem lesznek erősek, de a rá következő szezonban már szeretne a legjobb helyekért harcolni. Az elmúlt hétvége azt bizonyította számára, hogy övék a legjobb autó, ütőképes motorral mindenkit legyőznének.

Verstappen egyetért csapatfőnökével, hogy a legnagyobb kerékkötő a Renault


„Ha megnézzük Szingapúrt, világosan láthatjuk, hogy a mezőny legjobb autójával rendelkezünk. Reményeim szerint jövőre már a jelenleginél jobb úton járunk abban a tekintetben, hogy a teljes csomagunk működjön” – tájékoztatta rajongóit a fiatal holland.

A Red Bull pilótája kétséget sem hagyott afelől, hogy a Renault-motor a legnagyobb akadálya a sikereknek. Ugyanakkor kezdetben a Hondával sem számít könnyű időszakra. „Úgy gondolom, 2019-ben nehéz dolgunk lesz, de szerintem 2020-ban már remélhető, hogy esélyesként gurulhatunk pályára.”

„Ebben segítség, hogy a Hondának olyan a mentalitása, amire mindig is vágytunk. Ők is nagyon akarják a győzelmet. Sokkal nagyobb költségvetéssel dolgoznak, ami azt is jelenti, hogy sokkal többre képesek. Ezt a teszteredményeiken is látjuk, amiket végeznek. A leendő csapattársam? Nagyon jól kijövök Pierre-rel, valószínűleg a csapat ezt is figyelembe vette, amikor határozott a másik pilótáról. Fernando Alonso egyértelműen nem volt opció számunkra, de Pierre tökéletesen illeszkedik a csapatba” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: