DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Buemi cáfolta, hogy visszatérne

A hét elején erősen tartotta magát az a hír, hogy Sebastien Buemi az egyik fő esélyes a Toro Rosso egyik ülésére 2019-ben. Most azonban az istálló és a pilóta is cáfolta ezt, bár nem zárta ki.

A remek tehetséggel megáldott Sebastien Buemi 2009 és 2011 között már versenyzett a Formula-1-ben a Toro Rosso istállónál, most pedig tartalékpilóta a Red Bull által fenntartott két gárdánál (az anyacsapatnál és a faenzaiaknl is), leginkább a szimulátorban végez értékes munkát. Közben párhuzamosan versenyez a WEC-ben és a Formula-E-szériában is.

A 29 éves svájci mindkét versenyágban bajnok lett az elmúlt években, idén pedig a Le Mans-i 24 órás viadal első helyét is besöpörte (Fernando Alonsóval és Kazuki Nakajimával). Már tavaly is szóba került a neve, ám a Toro Rosso végül Brendon Hartley-t választotta. A hét elején még inkább kitérő választ kaphattunk a Red Bull főtanácsadójától Buemi ügyében, most viszont úgy tűnik, a svájcival kapcsolatban minden marad a régiben. Legalábbis egyelőre.

„Nagyon fontos része a csapatnak. Egy csomó másik istálló lebzsel körülötte és kérdezgetik, milyen szerepet tölt be a mi istállónknál. A következő három évben továbbra is a mi kötelékünkben marad, abban a szerepkörben, amit jelenleg is csinál. Az egyéb elfoglaltságaival ezt könnyen össze tudja egyeztetni” – nyilatkozta Helmut Marko.

Sebastien Buemi üléspróbán járt, majd Szingapúrba is elrepült


„Nem hinném, hogy tervei közt szerepelne az is, hogy versenyezzen a Formula-1-ben. Ott van neki a Formula-E és a WEC is, ezek mellett pedig a szimulátorban is csodálatos munkát végez. Szerintem, ez több, mint elég számára, nagyban csökkenne a fizetése, ha visszatérne az F1-be.”

Sebastien Buemi sem gondol a visszatérésre. „A Red Bull és a Toro Rosso tartalékpilótája vagyok, ezért vagyok itt Szingapúrban a hétvégén. Általában a szimulátorral dolgozom, de ezen a hétvégén most jelen vagyok. Azt teszem, amire a Red Bull kér és nemrég azt akarták, hogy üléspróbát tartsunk” – nyilatkozta a svájci pilóta.

„Természetes, hogy meg kell hogy legyen a megfelelő ülésem arra az esetre, ha valami történne az egyik versenyzőnkkel. Egyelőre ennyit tudok mondani erről. Meghatározott programmal rendelkezem a WEC-ben és a Formula-E-ben is. Elismerem, ebben a világban minden lehetséges, de jelenleg a tartalékpilótai szerepkörömre összpontosítok, aztán meglátjuk” – zárta mondandóját Buemi.

Mind a főtanácsadó, mind a svájci igazából olyan választ adott, amivel cáfolt is meg nem is. 100%-osan azért ne vegyük ki a képletből Sebastien Buemit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: