DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Erősödnek Buemi esélyei a visszatérésre

A Toro Rossónak számos jelöltje van az anyacsapathoz távozó Pierre Gasly pótlására, közülük az egyik legnagyobb név Sebastien Buemi. Lehetséges visszatérését az istálló főnöke sem cáfolta.

Pierre Gasly Red Bullhoz szerződésének bejelentése után a Toro Rossónál valójában két megszerezhető ülés lett, mivel az alulteljesítő Brendon Hartley helye közel sem biztos. Sok szakértő és a sajtó már idén arról cikkezett, hogy 2018 végét sem várja meg az új-zélandi menesztésével az energiaitalos cég. 

Egyik lehetséges helyettesének a Formula-1-ben már több évet eltöltött és kudarcot semmiképp sem valló Sebastien Buemi tűnik. A 29 éves svájci pilóta több, mint ötven nagydíjon indult a Toro Rosso színeiben, majd ülés nélkül maradt, így átnyergelt a sportautók és a Formula E világába, mindkét helyen remek sikereket ért el.

Sebastien Buemi Le Mans-ban és a Formula-E-ben is sikereket ért el


A svájci Blick című lap az egyik fő esélyesnek tartja Buemit a visszatérésre. Ezt Franz Tost csapatfőnök nem is cáfolta, ráadásul a múlt héten, Faenzában a pilóta üléspróbán vett részt. Azonban ha vissza is tér Buemi a mezőnybe, az vélhetően nem idén történik meg.

„Nem tervezzük Sebastien bevetését ebben az évben. Az értesülés további részét pedig nem szeretném jelenleg kommentálni” – adott kitérő választ Franz Tost, a faenzaiak csapatfőnöke. Dr Helmut Marko, a Red Bull F1-es programjának vezetője elismerte, hogy nemrég kötöttek újra szerződést Buemivel, szimulátorpilótai szerepkörben, valamint azt, hogy Szingapúrban ismét találkozót tartanak.

Más források szerint ezzel csak nyomást gyakorolnának a gyengén muzsikáló Hartley-ra, hogy ezzel sarkallják jobb teljesítményre. „Mindez csak spekuláció, sok izgalom a semmiért” – reagált a nyomásgyakorlás felvetésére Marko. Mivel jelenleg két másik szériában is szerződéssel rendelkezik a svájci, ez a Blick szerint némileg akadályozhatja Buemi visszatérését a Formula-1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: