DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kvjat még közelebb került a Toro Rossóhoz

Amint Pierre Gaslyt hivatalosan bejelentették a Red Bullnál, azonnal szárnyra kaptak a hírek, ki jöhet számításba helyettesként Faenzában. Helmut Marko szerint Kvjat immáron érettebb versenyző.

Már korábban is látható volt, hogy a Red Bull juniorprogramja kevésbé erős, mint akár 4-5 évvel ezelőtt, így a legfiatalabbak közül nem igazán szeretett volna választani a Red Bull, mivel egyelőre egyikükben sem érzik a potenciált, hogy a Formula-1-ben megállnák a helyüket. Egészen más opciók is felmerültek.

Leginkább Lando Norris tűnt erősen esélyesnek késő tavasszal, hogy az alulteljesítő Brendon Hartley helyét átveheti a Toro Rossónál. A McLaren nem igazán hajlott arra, hogy elengedje pilótáját, most pedig már nem is lehet aktuális, mivel Norris éppen hétfőn kapott versenyzői szerződést Wokingban.

Egyes hírek szerint Danyiil Kvjat tér vissza a fiókcsapathoz, olyannyira, hogy már meg is állapodtak a felek. Ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Red Bull főtanácsadója, akinél szintén képben van az orosz, Giovinazzi viszont már nem, mert szerinte nem elérhető, mivel máshova igazol.

Danyiil Kvjat sokat betlizett az elmúlt években, de a jelek szerint kap még egy lehetőséget


„Nem mondok olyat, hogy elsőszámú jelölt lenne, de azt le kell szögezni, hogy Danyiil már érettebb. Ugyanakkor semmivel nem kell sietnünk a Toro Rossónál. Meg fogjuk oldani a pilótakérdést, igen hosszú listánk van a jelöltekről, meglátjuk, hogy folytatjuk” – nyilatkozta Helmut Marko a Motorsport.com szakoldalnak.

Más gyártók juniorjai közül teljesen esélytelen lenne, hogy válasszanak? „Nem szeretnénk Mercedes-pilótát igazolni. Antonio Giovinazzi? Szerintem Giovinazzi máshova megy” – reagált a főtanácsadó.

Marko utolsó mondata ismét felerősítette azt a feltevést, hogy a fiatal olasz a Sauberhez kerülne Charles Leclerc helyére, aki ennek megfelelően a Ferrarihoz szerződne 2019-ben, Kimi Raikkönen helyére. Igaz, elméletileg még a Haas is számításbe jöhet Leclerc számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: