DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve: Leclerc csak káoszt okozna a Ferrarinál

Jacques Villeneuve szerint csak káoszt szülne Maranellóban, ha Sebastian Vettel mellé beültetnék idén Charles Leclerc-t. Úgy gondolja, hogy Raikkönen rászolgált a Ferrari bizalmára.

Az F1-es podcastben arról beszélt 1997 világbajnoka, hogy szerinte Kimi Raikkönen nagyon is megérdemelné, hogy hosszabbítson vele a Ferrari, hiszen jól teljesít idén, ráadásul mindössze 43 pont a lemaradása úgy, hogy még nem is nyert futamot, szemben Vettel négy sikerével.

Évről évre egyre hangosabbak voltak azok a hangok, melyek Raikkönen jövőjét firtatták, aztán idén végre Charles Leclerc okot is adott rá, hogy ezeknek a feltételezéseknek alapja is legyen. Mikor Tom Clarkson megkérdezte a kanadait, hogy hosszabbítana-e Raikkönennel, így felelt: „Egyértelműen! Nézzék csak meg, milyen kemény munkát végez idén.”

Sok gondot szülne ez a páros Villeneuve szerint


„Harmadik a pontversenyben, sokszor gyorsabb is nála, de amikor lassabb, akkor is mennyivel? Egy tizeddel? Neki köszönhetik leginkább az autó fejlődését. Most az egész csapat fantasztikusan működik. Minek tennének be egy fiatal csikót Vettel mellé? Megpróbálná élve megenni. És akár elpusztítaná őt, akár sírás lenne a vége Vettel számára, a Ferrari csak lelassulna két éven belül. Ez nem lenne túl konstruktív.”

Sőt, Villeneuve szerint a nagycsapatoknak nem is kellene saját akadémiákkal foglalkozniuk, mivel ez nem az ő dolguk. Majd a kisebb csapatok kinevelik a pilótákat, ők pedig majd kifizetik azokat: „Még legalább egy évig nem ültetném be Leclerc-t. Charles még mindig képes hibázni, plusz a Ferrariból is kivenne két évet, mire felkészítik őt. A Ferrari olyan, mint a Mercedes. Ők nem azért vannak, hogy versenyzőket termeljenek ki magukból. Ők egy topcsapat, az ilyenek pedig nem kinevelik a legjobb versenyzőket, hanem megveszik őket. Ezért vannak a junior csapatok, mint a Sauber, hogy felkészítsék őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: